Herinrichting centrum binnenstad-noord van start

Woensdag 29 augustus 2012

Door Redactie

De gemeente Apeldoorn start begin september 2012 met fase 1 van de herinrichting van de openbare ruimte in Binnenstad Noord. Met een nieuwe inrichting van de openbare ruimte krijgt het gebied de kwaliteitsimpuls die de gemeente volgens het Regieplan Binnenstad en het Bidbook voor het uitgaans- en cultuurkwartier wil bereiken.

In het noordelijk deel van de binnenstad vinden in 2012-2013 werkzaamheden aan het riool plaats. Om de omwonenden en bezoekers van de binnenstad zo min mogelijk overlast te geven, worden de rioolwerkzaamheden en de vernieuwing van de openbare ruimte gecombineerd en in zes opeenvolgende fases uitgevoerd. In samenwerking met de provincie Gelderland wordt het project uitgevoerd en gefinancierd. De nieuwe inrichting van de openbare ruimte bestaat uit het vervangen van vier verschillende typen bestrating door nieuwe bestrating met dezelfde uitstraling.

De openbare ruimte van het Beekpark, de Nieuwstraat (tussen Caterplein en Kapelstraat), de Museumpassage, het Caterplein en de Hoofdstraat tot de Paul Krugerstraat wordt toegevoegd aan het voetgangers¬gebied van de binnenstad. Verder worden er ook nieuwe lichtarmaturen geplaatst met als bijzonder aandachtspunt de verlichting van het Caterplein. Tot slot wordt er nieuw straatmeubilair geplaatst, komen er nieuwe bomen en wordt de versleten urilift in de Museumpassage vervangen.

De eerste fase start in september en is naar verwachting eind 2012 afgerond. Tijdens de eerste fase worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Hoofdstraat tussen Loolaan en Paul Krugerstraat

  • opbreken verharding vervangen
  • vuilwaterriool (inclusief huisaansluitingen tot erfgrens)
  • aanbrengen infiltratieriool
  • aanbrengen nieuwe verharding

Paul Krugerstraat tussen Hoofdstraat en Catharina van Reesstraat

  • opbreken verharding
  • vervangen vuilwaterriool (inclusief huisaansluitingen tot erfgrens)
  • aanbrengen infiltratieriool
  • aanbrengen nieuwe verharding

Het begin dus van een nieuw uitgaans- en cultuurleven in Apeldoorn. Bekijk hier het PDF van de gemeente Apeldoorn met een volledig overzicht van de bouwplannen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!