Kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen officieel vastgesteld

Dinsdag 8 februari 2022

Door Tim Uilen

Archief | Daniel van Harmelen

De kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn officieel vastgesteld. In totaal doen er 15 partijen mee met de verkiezingen, dat is nu definitief nadat alle 15 eerder hun kandidatenlijst in hebben geleverd. Dat maakte burgemeester Ton Heerts, tevens ook voorzitter van het centraal stembureau, in een openbare zitting duidelijk. Van alle partijen was iemand aanwezig om te zorgen dat alles goed liep en om eventueel bezwaar te maken. De nummering van de kandidatenlijsten is tijdens deze zitting ook bekendgemaakt.

Kandidatenlijsten

“Op de ingeleverde lijsten zijn geen verzuimen geconstateerd”, zegt Ton Heerts, voorzitter van het centraal stembureau. “Dat betekent dat alle kandidaten gehandhaafd kunnen blijven op de ingeleverde lijsten. Daarmee kunnen we concluderen dat alle ingeleverde kandidatenlijsten geldig zijn.” De voorzitter heeft het daarna over de nummering van de kandidatenlijsten. Dat wordt namelijk aan de hand van de uitslagen van de vorige verkiezingen gedaan. Van de 15 partijen die meedoen aan de aankomende verkiezingen, zijn dat er 12. De positie van de overige 3 partijen is als volgt geloot: nummer 13 is WijApeldoorn, nummer 14 is Forum voor Democratie en de nummer 15 is DENK. De nummering voor de gemeenteraadsverkiezing ziet er dus zo uit:

 1. VVD
 2. Lokaal Apeldoorn
 3. CDA
 4. D66
 5. ChristenUnie
 6. GroenLinks
 7. 50PLUS
 8. PvdA
 9. SP
 10. SGP
 11. Partij voor de Dieren
 12. GB Apeldoorn
 13. WijApeldoorn
 14. Forum voor Democratie
 15. DENK

De voorzitter sluit de openbare zitting met de volgende woorden: “Ik wens de 15 partijen die meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Apeldoorn een goede verkiezingstijd toe en alle kandidaten wens ik dat ook.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!