Lokaal Apeldoorn trots op monsterlijst aan vragen over jeugdzorg

Vrijdag 8 december 2017

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra

Fractie Lokaal Apeldoorn heeft een flinke lijst vragen opgesteld. In totaal 55 vragen zijn in één keer schriftelijk gesteld aan het college van B en W. De fractie wil zo duidelijkheid krijgen in het jeugdzorgbeleid van de gemeente Apeldoorn. Een flinke stapel huiswerk dus voor nieuwe wethouder Ben Bloem.

De vragen zijn vooral technisch van aard. Als eerste wil de fractie weten hoe lang het duurt voordat zorg daadwerkelijk gegeven kan worden, nadat de situatie door Veilig Thuis beoordeeld is. Daarnaast wil de fractie duidelijkheid over klachten, hoe de jeugdwet toegepast wordt, hoe complexe zaken opgepakt worden, hoe vaak dwangmaatregelen toegepast worden en nog meer.

Fractievoorzitter Wim Willems volgt Veilig Thuis al langer. De organisatie neemt alle meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling op zich. Ook vechtscheidingen en andere risicovolle situaties kunnen door Veilig Thuis opgepakt worden. Willems deed in januari samen met ChristenUnie-collega Hanna Riezenbos een oproep om ervaringen met Veilig Thuis naar hem op te sturen, om een duidelijk beeld te krijgen van problemen binnen de organisatie.

Of de officieel verplichte periode van vier weken voor de meer dan dertig vragen lang genoeg is betwijfelt Willems. ,,Dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Een termijn van acht weken mag ook.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!