Politiek voert week lang geen campagne door overlijden dochter Paul Blokhuis

Dinsdag 27 februari 2018

Door Redactie

Het merendeel van de politieke partijen heeft besloten deze week geen campagne te voeren voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Dit in verband met het plotselinge overlijden van de jongste dochter van de Apeldoornse staatssecretaris (en oud-wethouder) Paul Blokhuis. Dit houdt dus ook in dat verschillende verkiezingsactiviteiten, waaronder het debat van Apeldoorn Direct, deze week niet doorgaan.

De 18-jarige dochter van Paul Blokhuis en zijn vrouw Ida overleed zondagavond 25 februari. Ze werd eind vorige week opgenomen met uitvalsverschijnselen, die vermoedelijk het gevolg waren van een auto-immuunziekte. Paul Blokhuis legt de komende weken zijn taken neer.

Verschillende politieke partijen hebben dus nu besloten, uit medeleven naar de familie, geen campagne te voeren. Het debat van Apeldoorn Direct over ‘Zorg en Welzijn’ van komende vrijdag 2 maart, gaat dus ook niet door. Dit debat verzetten we daar volgende week vrijdag, 9 maart. Op die dag worden dan 2 debatten gehouden, want dan is ook het debat over ‘Duurzaamheid’.

Ook het debat dat vanavond in ACEC gehouden zou worden door het CDA en de PvdA, gaat niet door. ,,Vanavond (dinsdag 27 februari 2018) zouden de PvdA Apeldoorn en het CDA Apeldoorn in het ACEC-gebouw debatteren over legale wietteelt”, melden ze in een mail. ,,Door onze verbondenheid met Paul Blokhuis en zijn gezin vinden we het niet passend om het debat vanavond te laten plaatsvinden. Daarom annuleren we dit debat. Ook andere campagneactiviteiten vanuit onze partijen zullen deze week geen doorgang vinden. We overwegen om het debat te verplaatsen naar een andere datum. U hoort daar op een later moment over. ”

Berichten van de Apeldoornse politieke partijen:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn PvdA

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!