PSA wil studentenwoningen in Westpoint

Donderdag 8 februari 2018

Door Daniel van Harmelen

Apeldoorn Direct

De lokale fractie PSA wil studenten en ouderen in het oude stadskantoor ‘Westpoint’. Dat zou de omwonenden, die zich tegen het huidige plan om sociale huurwoningen in Westpoint te realiseren, tevreden stellen, denkt de PSA. Het zou een einde zijn aan de aanhoudende overlast in de buurt.

Het gaat de partij om een gemengde woonvorm van ouderen en studenten. Die groepen kunnen elkaar goed ondersteunen, bepleit de partij. Volgens de PSA moet de gemeente Apeldoorn deze optie voor Westpoint onderzoeken.

Het voorstel lijkt kansloos. De gemeente Apeldoorn heeft een woningbouwcontingent aangevraagd met daarin ruimte om sociale huurwoningen te ontwikkelen. Of studentenwoningen daar in passen is sterk de vraag. Eerder al sprak wethouder Mark Sandmann zijn twijfels uit over een idee van de buurtbewoners. Die hadden het plan opgevat om geen sociale huurwoningen te realiseren, maar starterswoningen.

Wel zegt wethouder Sandmann in gesprek te zijn met projectontwikkelaar BUN over alternatieve mogelijkheden. ,,Het is zeer aan mij gelegen om deze rotte kies te trekken,” aldus Sandman. ,,En het zou een understatement zijn als ik zeg dat we hier dagelijks mee bezig zijn.”

Volgens de wethouder kan het huidige plan – sociale huurwoningen – niet zomaar omgegooid worden. Projectontwikkelaar Bun schreef zich in op de woningbouwcontingent om sociale huurwoningen te realiseren. Of de gemeente Apeldoorn na het inschrijven van Bun nog veranderingen kan doorvoeren is de vraag.

Eerder al vroegen D66 en CDA of het mogelijk is om van het Westpoint-gebied een park te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!