PvdA krijgt op de valreep toch haar zin: Artikel 1 in Stadhuis

Woensdag 21 maart 2018

Door Daniel van Harmelen

Het is écht op de valreep, maar de PvdA heeft toch haar zin gekregen: Artikel 1 van de Grondwet heeft een plaats in het gemeentehuis. Maar voorlopig is dat nog wel op het kantoor van één van de ambtenaren. Na de verbouwing van het gemeentehuis wordt een definitieve plek gezocht.

PvdA is blij

Esref Öcal noemt het een ‘steengoede actie’. ,,Zo’n stoeptegel lijkt mij een mooi warm welkom.” Een jaar geleden diende Esref Öcal (PvdA) nog een motie in waarin hij opriep om de tekst van Artikel 1 na de verbouwing een prominente plek te geven. Zijn motie werd afgeschoten, tot ergernis van de PvdA.

Of de tekst van Artikel 1 nu wel in het nieuwe Huis van de Stad komt, is nog maar de vraag. Wat hem betreft komt de tegel buiten te liggen. ,,Daar zijn ze voor bedoeld en volgens mij kan deze tegel wel tegen een stootje”, verzekert hij.

Toevallig

Volgens Artikel 1 is het toeval dat zij juist vandaag op bezoek komen met de tegel. ,,Het is vandaag, woensdag 21 maart, de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. In dat kader komen wij vandaag langs om de tegels uit te delen”, laat een vertegenwoordiger weten.

De antidiscriminatie-organisatie Artikel 1 deelt de tekst van artikel 1 van de grondwet gedrukt op stoeptegels uit bij gemeentes die diensten afnemen bij de organisatie. Zo levert Artikel 1 advies, juridische vertegenwoordiging en klachtenbehandeling aan Apeldoorn en 21 andere Gelderse gemeentes. Ook Harderwijk en de Oude IJsselstreek krijgen vandaag een tegel uitgereikt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

PvdA

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!