Schatkamer van Zuid krijgt ‘echt’ glasvezel

Donderdag 3 mei 2012

Door Redactie

FiberApeldoorn

De 250 in de zomer te bouwen woningen van de nieuwe wijk ‘Schatkamer van Zuid’ zullen allemaal worden voorzien van glasvezel. Het bedrijf Reggefiber is op dit moment bezig met de voorbereidingen. Actiegroep Apeldoorn Fiber heeft op deze aansluiting aangedrongen.

Fiber to the home
In de nieuwbouwwijk Zuidbroek beschikken ruim duizend woningen en ook scholen en de kinderopvang sinds eind maart al over een glasvezelaansluiting in de meterkast, oftewel ‘fiber to the home’ (FttH). Het verschil met ander ‘nep’ glasvezel is dat het echt doorloopt tot in huis en dat niet het laatste stukje van de datastroom over een koperen leiding in huis loopt. Apeldoorn heeft nu al één procent van de huishoudens een snelle internetverbinding dankzij glasvezel. Dat is volgens Telecompaper best veel in vergelijking met andere gemeenten.

Fiber Apeldoorn pleit voor een volledig op glasvezel aangesloten Apeldoorn. Voor een aanleg moet minstens dertig procent van een wijk zich aanmeldt voor een provider. Om zoveel mogelijk Apeldoorners te bewegen over te gaan op glasvezel, zoekt de actiegroep wijk- en straatambassadeurs en vrijwilligers en verenigingen die glasvezel willen promoten.

Zie ook fiberapeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?