Scootmobielpool nieuwste voorziening van de gemeente Apeldoorn

Donderdag 18 december 2014

Door Redactie

© Foter / FaceMe

Geen eigen scootmobiel, maar wel de mogelijkheid er eentje te lenen voor een dag of weekend. De scootmobielpool is het nieuwste voorbeeld van een algemene voorziening van de gemeente Apeldoorn.

Wethouder Paul Blokhuis nam vrijdag 12 december 2014 een kijkje bij de pool en reageerde enthousiast: “Door de veranderingen en bezuinigingen in de zorg zijn we op zoek naar creatieve oplossingen. De scootmobielpool vind ik een goed voorbeeld, waarbij we efficiënt gebruik maken van scootmobielen. Mensen die niet dagelijks een scootmobiel nodig hebben, kunnen hier eenvoudig terecht. En bij de scootmobielpool werken mensen als vorm van dagbesteding. Hier is 1+1 dus zeker 3!”

Samen met GGNet en Philadelphia heeft het idee gestalte gekregen. Sinds september dit jaar kunnen inwoners gratis een scootmobiel lenen bij de pool. Veiligheid voor alles. Dus voordat geleend kan worden, moet een gratis instructieles worden gevolgd en moet de bijbehorende rijvaardigheidstest zijn behaald. De gemeente regelt de rijles. Kijk voor meer informatie op www.apeldoorn.nl/wmoloket

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!