Teugse rotonde

Dinsdag 19 juni 2012

Door Geert Westra

Er vinden boerderijgesprekken plaats in de omgeving van vliegveld Teuge. Speciaal hiervoor vrijgemaakte ambtenaren uit Deventer, Apeldoorn, Zutphen en Voorst overleggen met de directie van het vliegveld. Aan het einde van de enige startbaan van het vliegveld komt een rotonde met een diameter van negentienhonderd en een rijbaan van vijfenveertig meter breed.

Het is een plan van een Twellose ingenieur, Jan Willem van Verendonk, bevlogen sportvisser en wandelaar op de korte afstand. Jan Willem wil geen last meer hebben van het zinderende geluid van luchtreclame vliegtuigjes met teksten als; ‘kom genieten van de rust op de landbouw fair in Terwolde’ of ‘ervaar de harmonieuze stilte op Paleis het Loo’.

Wat hem betreft mogen vliegtuigjes in de toekomst niet meer opstijgen maar alleen op de rotonde taxiën. Vrees voor het afnemen van de aantallen bezoekers aan het vliegveld heeft hij niet, er is volgens van Verendonk niets leuker dan kijken naar rondrijdende vliegtuigjes. Een plezierige bijkomstigheid is dat in peloton rijdende corpulente wielrenners, waar vanaf de lente menig recreatieve fietser last van heeft, ook gebruik kunnen maken van de rotonde.

Het plan voorziet in het aanpassen van de bewegwijzering op de ‘Veluwe’ zodat groepen wielrenners al vrij snel in Teuge arriveren. Op de rotonde kan menig wielrenner dan een hoge snelheid behalen en maniakaal uit de bocht vliegen. Voor Jan Willem is dat geen ramp, integendeel, het ruimt lekker op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!