Vooruit doorschuiven

Woensdag 22 augustus 2012

Door Geert Westra

Geert Westra

Neem van mij aan dat er lang over nagedacht is en dat het de nodige drank gekost heeft. Maar het is ze gelukt en het resultaat mag er zijn. De verkiezingsslogans zijn er weer. Vooral dat wat de jongens en meisjes van VVD en D66 hebben bedacht is niet te overtreffen en zijn creatieve juweeltjes. Wat denk je van; ‘Niet doorschuiven, maar aanpakken’ de slogan van de VVD.

De rillingen liepen me over de rug en m’n ogen werden vochtig bij het lezen van deze opvallende vondst. Nu was ik in ‘Zomergasten’ al gewaarschuwd door Ben Verwaayen (onze vrolijke VVD wonderboy) dat het resultaat briljant zou zijn, maar dit, wat een wijsheid en bovenmenselijk inzicht. Wel dacht ik achteraf, je zult bij het opstaan dit maar lezen, acuut duik je je bed weer in, want stel je voor dat het waarheid wordt.

Het fantasierijke denkwerk van D66 doet beslist niet onder voor dat van de VVD. Hun slogan is intellectueler en geraffineerd. Want wat denk je van; ‘En nu vooruit’. Het is een subtiele maar niet te ontkennen aansporing. Daar kom je midden in de nacht je bed wel voor uit, want je denkt, ‘verdomme, wat is er aan de hand’. ‘Vooruit’, een woord van lang geleden en wat de laatste jaren niet meer te beluisteren viel. De schrik slaat je in de benen en frisse energie kolkt door je lijf. Je hebt er weer zin in en gelijk een antwoord op de vraag; ‘En nu?’

Nou……..ik weet het wel; ‘Vooruit!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!