Vergezichten

Zaterdag 18 augustus 2012

Door Geert Westra

Geert Westra

Het worden prachtige weken en laten we daar niet argeloos over doen. Ze komen er aan, willen met ons op de foto, in gesprek en boven alles van ons horen wat WIJ er nu van vinden. Maar ze willen vooral dat we naar ze luisteren, want ze hebben heel wat te vertellen. Ze zullen ernstig maar met een glimlach aan ons verschijnen, de landelijke politici en dat zijn er veel. Met als het om Apeldoorn gaat, een volle agenda en een strak uitgedacht schema. Plaatselijke politici, nerveus als ze zijn, hebben de nodige voorbereidingen al getroffen. Roemer gaat naar de Koningin Julianatoren, Wilders heeft zijn voorkeur uitgesproken voor de markt op zaterdag en Arie Slob gaat naar Uddel.

Radio Kootwijk krijgt bezoek van Samson. Hij gaat met een gevoel van heimwee terug. Ooit bedacht hij op de top van het zendstation zijn politieke vergezichten en filosofeerde met ruim zicht over de woeste gronden over een ander Nederland. Jolande Sap komt met hem mee, ze was bij hem, destijds. Toen na een onverwacht nachtelijke ontmoeting op een nabijgelegen kampeerterrein met als gevolg het ontstaan van een prille liefde. Al filosoferend kwam het in een nis van het zendstation tot een eerste vluchtige zoen en een heftig verlangen. Lang duurde het niet, pril bleef het en na het afbreken van de tenten was het over.

Alexander Pechtold wilde eerst niet komen omdat hij meende dat er in Apeldoorn geen goed restaurant te vinden is. Dat lieten de D66 jongens, met veel besef van de plaatselijke culinaire traditie, niet over hun kant gaan. Alle Apeldoornse restaurants werden bezocht met als motto ‘lekker is het enige dat telt’ en ‘niets is lekkerder dan vers brood en boter’. Meer hoeft niet en alles wat het meer is, is mooi meegenomen. Ze vinden dat Apeldoorn geen Lyon of Parijs is, maar degelijk lekker eten kun je hier wel. Vooral de wentelteefjes zijn van eminente kwaliteit, maar laat Alexander sinds zijn studententijd dat nu juist tamelijk onsmakelijk vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!