[VIDEO] Apeldoorn zwaait John Berends uit

Vrijdag 1 februari 2019

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Zoals we onlangs konden melden, verlaat burgemeester John Berends onze gemeente. Om hem te bedanken voor zijn grote en betekenisvolle inzet voor Apeldoorn, was er gisteren, donderdag 31 januari, een afscheidsreceptie. Na een officieel gedeelte begon een feest in een grote, witte tent op het Marktplein.

De raadzaal was overvol en rond 17.00 uur startte de openbare raadsvergadering waarin John Berends voor de laatste keer aanwezig was, samen met zijn familie. De vergadering stond in het teken van afscheidsspeeches. Namens het College van Burgemeester & Wethouders sprak wethouder en loco-burgemeester Jeroen Joon de burgemeester toe en Jenny Elbertsen, vice voorzitter van de gemeenteraad, zette Berends in het zonnetje. Zijn verbindende kwaliteiten en het hebben van lef stonden centraal. Het mooiste afscheidscadeau dat hij ontving, was het ereburgerschap van Apeldoorn.

Over het weggaan van de burgemeester bestaan gemengde gevoelens. Aan de ene kant omdat hij een burgervader was voor iedereen en dat het afscheid spijtig is. Maar ook trots en blijdschap voor hem vanwege de mooie nieuwe uitdaging die hij aangaat. Hij is namelijk de nieuwe Commissaris van de Koning van Gelderland.

John Berends is sinds 2012 burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Hij is de man die Apeldoorn financieel weer gezond moest maken, keuzes maakte rondom om Volkert van de Graaf, het AZC en de evenementen als onder andere de start van de Giro D’Italia en 3FM Serious Request. In september interviewden we hem nog voor onze weekendserie In Beeld.

Bekijk hieronder de beelden van het afscheid, gemaakt door Peter Vroon:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!