Weekboek College: Meer WK ’s in Omnisport Apeldoorn

Donderdag 17 februari 2011

Door FokkoSpoelstra

 

Afgelopen weekeinde was ik in Omnisport Apeldoorn getuige van het NK atletiek. Prachtige sport. Weer thuis kon ik via Studio Sport de hoogtepunten weer even terug zien. Mooie beelden; Omnisport doet het geweldig op TV. Als wethouder ben ik natuurlijk sterk bevooroordeeld maar ik weet zeker dat Omnisport in positieve zin bijdraagt aan het imago van onze gemeente. Het bouwwerk is er bepaald niet zonder slag of stoot neergezet maar nu het er een keer staat zeg ik: goed dat het er staat.

Een mooi bouwwerk is één, goede evenementen is twee. Wij hebben inmiddels diverse NK’s gehad, wij hebben de Daviscup gehad maar over een maand is Omnisport voor het eerst het decor van een wereldkampioenschap: het WK wielrennen op de baan (van woensdag 23 maart tot en met zondag 27 maart 2011).  Het hoeft geen nader betoog dat het hier om een groot sportevenement gaat.  Honderden baanwielrenners uit tientallen landen, 150 verschillende media, live uitzendingen op radio en TV en naar ik hoop en verwacht duizenden toeschouwers uit een groot aantal landen (de Engelse ploeg neemt 1000 supporters mee). Ik kijk er echt naar uit. 

Belangrijk aspect voor de gemeente om de organisatie van dit evenement mogelijk te maken is de economische spin off. Ik verwacht dat ondernemend Apeldoorn garen gaat spinnen bij het WK op de baan. Denk aan de hotelovernachtingen, denk aan de binnenstadsondernemers, denk aan de horeca. Wij gaan hier onderzoek naar verrichten. Vooruitlopende op de WK baan en op de uitkomsten van het onderzoek, durf ik nu echter al de stelling aan: er moeten meer WK ’s (bijvoorbeeld handbal, bijvoorbeeld indoor atletiek) komen in Apeldoorn. Dat is niet alleen leuk, maar dat is ook goed voor Apeldoorn.

Ik ben benieuwd naar uw mening.

Fokko Spoelstra, wethouder van de gemeente Apeldoorn

.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!