1-2′tje: veganisten en andere extremiteiten

Woensdag 11 juni 2014

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Uit Noord Frankrijk dit keer. Ik heb de afgelopen dagen de Roparun met belangstelling gevolgd. Het internet is hier wel traag en anders geregeld dan in Nederland. Maar goed: wat een prestatie van allen.

De afgelopen week heb ik nog via Facebook een discussie gehad met een fanatieke veganist. De persoon maakte religie en geloof belachelijk, maar zijn eigen evangelie over het dierenwelzijn duldde kennelijk geen tegenspraak.
Je kent ze misschien wel: de mensen die de dieren belangrijker vinden dan de mensen. Ze zijn er nog steeds, ook na Pim Fortuyn. De skinny bones, mensen die de dieren echt verheffen boven de mens. Ze janken om elke muis die sterft. Het vervelende is dat de zendingsdrang van deze mensen soms de spuigaten uitloopt. Wel geloof belachelijk maken, maar zogenaamd de feiten rondom dieren en consumptie verheffen tot waarheid. Hún waarheid, vanuit een verschrikkelijk kokerdenken.
Jook, ik wil echt het beste voor de dieren en ik keur het misbruik van dieren fokken en consumptie ook niet goed, maar er zijn grenzen. Ik heb deze veganist geblokkeerd van mijn Facebook, anders erger ik me alleen maar. Hij is toch niet te bekeren tot vlees en ik niet tot zijn skinny geloof.

Trouwens, wel handig om op Facebook mensen te blokkeren. Ik heb er nu twee die ik niet meer wil horen of zien op Facebook. De redenen zijn wel van verschillende aard, maar het geeft toch ook een goed gevoel om een daad te stellen.
Dit moest er even uit, Jook.

Verder ben ik bezig met de oude foto’s van Yellow Pearl te compileren tot een mooi fotografisch document. Wat een gave band was dit. Als ze waren doorgegaan, hadden ze tot de top van Nederland kunnen behoren. De foto’s die ik heb bekeken vullen me dan ook een beetje met triestheid, als ik zie dat er een aantal mensen zijn overleden in die jaren van 2004 tot en met 2006 dat de band bestond. Maar ja Jook, het leven gaat door en ook dat is maar goed. We mogen elke minuut genieten van het leven en al zijn mooie en minder mooie kanten. Jook, laten we het leven vieren met volle teugen.

Liefs,

Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!