Natte ogen en gouden harten

Woensdag 12 december 2012

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

We hebben elkaar afgelopen zaterdag gezien in de school waar Help-portret werd gehouden. Ik was natuurlijk heel nauw bij de voorbereidingen betrokken met een aantal anderen uit de creatieve hoek van Apeldoorn, waaronder jij natuurlijk. Geholpen door vele sponsors is het zaterdag een superdag geworden. Ik kon mijn ogen niet droog houden; halverwege de dag braken de sluizen open bij mij.
Wat zo mooi was, was dat iedereen supergemotiveerd was en ik merkte bij iedereen dat de warme hartsemoties de boventoon voerden.

Het mooie is dat ideeën en dromen echt werkelijkheid kunnen worden in een mensenleven. Niet alles is natuurlijk mooi en er zijn altijd wel azijnpissers die menen zichzelf en anderen te besmetten met negativisme. Zo ook een enkele reactie binnen de social media.
Het gevaar is dat je door dit soort frusto-opmerkingen de andere superreacties en zaken vergeet. Eén ding ben ik niet vergeten en dat is dat we met elkaar als creatief en ondernemend Apeldoorn in staat zijn om voor 1000 procent wat te kunnen betekenen naar mensen die in de hoek zitten waar altijd de klappen vallen.

Er komt op heel korte termijn een leuk filmpje op de site van Help-portret. Uiteraard om weer over korte tijd met nieuwe voorbereidingen te beginnen.
Het was niet alleen goed voor de betrokken vierhonderd (!) mensen die op de foto gingen, maar ook voor de samenwerking tussen fotografen, kappers en visagisten. Het waren ook mooie leermomenten om elkaar te helpen en te stimuleren.

Het leven heeft altijd met keuzes te maken en voor 8 december was er ook zo’n dag (in juli), waarop Gerard en ik de keuze hebben gemaakt om dit te gaan starten. Wel mooi dat we niet stuurloos en willoos door het leven gaan, maar dat we keuzes voor mooie dingen kunnen maken, net zoals we keuzes kunnen maken die anderen beschadigen.
Gelukkig weet ik dat jij net zo als ik in het leven staat: we gaan voor de mooie dingen die op ons pad komen, maar we gaan ook geen problemen uit de weg.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!