1-2tje: De man uit Enschede met L.O.I wijsheden

Woensdag 16 april 2014

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook, nou weer goed je gesproken en je gezien te hebben op het feestje van onze vrienden. Heerlijk genieten van allen die daar waren.

Tja Jook geduld valt niet altijd mee hoor en zeker als je zulke stevige problemen hebt als jij. Maar het mooie is wel Jook dat jij ook een overlever bent. Ik herken dat wel. Hoewel ik de laatste tijd ook behoorlijk kwetsbaar ben in mijn vermogen om snel te schakelen. na mijn operatie 2 jaar geleden ben ik wel onzekerder geworden en gevoeliger. Niet dat ik me aan de kant laat zetten maar ik til soms wel zwaarder aan zaken welke op mijn weg komen. Maar één ding Jook wij laten ons niet kisten.

Oja wat ik je nog wilde vertellen: Ik liep verleden week een wegwerker tegen het lijf.  Eén van zijn collega’s zat op een wals, zo’n apparaat die de net geteerde weg glad maakt. Enthousiast zoals ik kan reageren trok ik de camera uit mijn tas en wilde een foto maken op de openbare weg. De wegwerker van het type L.O.I wijsheden begon tegen mij aan te toeteren dat, dat niet kon en dat portretrecht  bestaat. De man die uit Enschede kwam wilde de camara uit mijn handen pakken.  Ik gaf hem natuurlijk lik op stuk. Wat denkt zo’n man wel. Een beetje een grote mond opzetten en mij proberen te overtroeven. Ach ik had het natuurlijk eerst moeten vragen. Daar had hij dan gelijk in maar er was geen kwade opzet in het spel. Er ontstond wel een leuke discussie maar ik had allang besloten de man met rust te laten.  De lol was er allang af. Het was in zuid  bij het plein waar de Aldi zit en die dierenwinkel . Hij had zo’n eigenwijs rood Jack  aan met de term security erop. De man kwam las mij de les. Maar ja openbare weg blijft openbare weg, toch? Ik ga me toch maar eens verdiepen in de materie wat wel en niet kan op het gebied van fotograferen en juridisch recht. Ik heb de man wel verteld dat hij in de blog kwam. Tja want als wij allerhande mensen fotograferen dan kunnen we ook in de problemen komen. Dat kan niet Jook.

Heb je het laatste nieuws gehoord? In de stentor staat dat Gigant van Martijn af wil op geen nette manier. Gelukkig heeft de rechter de zaak aangehouden en moet het bestuur van Gigant een oplossing zoeken. Om je verschrikkelijk boos over te maken. Stelletje amateurs die iemand, die kanker heeft gehad en die Gigant op de kaart heeft gezet, er op zo’n manier willen uit zetten tart elke vorm van rechtvaardigheid.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?