1-2tje: Kan het iemand een bal schelen?

Woensdag 9 januari 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Het was knallen afgelopen zondag in Art café Sam Sam. Wat een mooie opening door mijn vriendjes Robin en Dimmen van D&R-fotografie. Die gozers hadden erg veel tijd in de mooie openingsvideo gestoken. Ik was zwaar onder de indruk. Ja, het was een nog niet eerder vertoonde opening van een expositie. Heerlijk om zo met elkaar te genieten. Een goede sfeer en een hoge gun factor naar elkaar.

Gisteren hoorde ik dat AGOVV failliet is. Tja, jammer voor de club. Ik vraag me dan toch af: hebben ze nooit een risicoanalyse gedaan over dit soort sport/cultuur keuzes?
En voor de tv natuurlijk de ach-en-wee-verhalen. Ik vind dat als we sport en cultuur serieus nemen, dat we dan één lijn moeten trekken. Andere sporten moeten ook zelf de broek ophouden, dan ook AGOVV. De sport- en cultuursector gaat een nieuwe fase in van creatief ondernemen. Tja, voetbal heeft bij een groot gedeelte van de mensen een status aparte.

Dan maar weer terug naar de amateurs. Ik hoop dat er een goede oplossing komt, zonder dat ik als burger via de gemeentebelasting een sport mag gaan sponsoren waarvoor ik zelf niet kies.

We gaan het komende vrijdag wel merken als we naar het Dorpsfeest gaan, dat overigens door Gigant is opgepakt als eigen initiatief. Immers, de gemeente liet het afweten een paar jaar geleden. Het bevestigt mijn gedachten dat eigen initiatieven vaak goed werken en doorwerken.
Ben benieuwd naar StrangeArt of hij de aanwezige politici aan het fladderen krijgt.

Het is een goede start van 2013. Laten we er iets moois van maken en natuurlijk speciaal voor Apeldoorn Direct!

 

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?