Help de bevolking van Oekraïne

1-2’tje: alles verandert

Woensdag 28 januari 2015

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peet,

Wat een storm vandaag!! Lekker binnen blijven met mijn MacBook op schoot.

Ik kan natuurlijk niet uitblijven met mijn reactie op uitlatingen over de BorrelNood. Frank (van der Meulen – bestuurslid en oprichter van de BorrelNood) heeft in zijn reactie wel gelijk, dingen veranderen, groeien en uit het grote aantal bezoekers blijkt inderdaad het bestaansrecht. Of de deelnemers van het eerste uur zich hier nog prettig bij voelen is daarbij wel de vraag. Maar misschien een vraag van ondergeschikt belang. Feit is dat het fenomeen BorrelNood zich heeft ontwikkeld tot de huidige vorm. En ook die zal blijven veranderen en zich ontwikkelen.

Alle dingen veranderen, soms sneller dan je wil, soms helemaal tegen je wil in. Zo zijn wij thuis ook slachtoffer van de crisis geworden en zit mijn echtgenoot noodgedwongen zonder werk thuis. Dat is even wennen voor alledrie. Het is natuurlijk nooit prettig om zomaar ineens zonder iets om handen thuis te zitten. Hij vindt daar zijn weg in en ik ben er trots op hoe hij dingen aanpakt. Maar ook voor mij is het wennen, ineens hoef ik niets meer te doen in huis, worden de dagelijkse dingen uit handen genomen, en blijkt (niet tot mijn verrassing overigens) dat ons huis opgeruimder dan ooit is. En over dochterlief maar niet te spreken, ook voor haar is het schakelen dat er altijd iemand thuis is. Maar we vinden daar wel een modus in, blijven praten en proberen de tijd die we samen hebben maar zo prettig mogelijk te besteden.

Niet elke verandering is een verslechtering, de meeste veranderingen juist niet. Als iets aflopend is, of afgesloten wordt, kun je daar verdrietig, boos of teleurgesteld over zijn. Terecht ook soms. Maar je kunt ook denken in nieuwe kansen, uitdagingen en deuren die open gaan waar andere dicht gaan.

Het belooft een winters weekje te worden Peet. Blijf glijvrij en geniet van de ongetwijfeld mooie beelden die dit weer gaat opleveren!

Liefs, Jook

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?