1-2tje: blijven praten

Donderdag 17 januari 2013

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hey Peter, tja, AGOVV failliet. Toch jammer. Begrijp me goed, ik geef echt helemaal niets om voetbal. Ik zou dan ook nooit een wedstrijd zijn gaan bezoeken, dat niet. Maar toch… AGOVV hoort wel bij Apeldoorn, er zijn veel Apeldoorners die nu een bloedend blauw hart hebben.

Ondertussen is de wereld wit gesneeuwd en koud. Ik probeer het mooie er maar van te zien. Heel het verkeer in de file bij de eerste sneeuwvlok. Ik snap dat niet hoor. Wat zullen ze om ons lachen in landen als Zweden, Noorwegen, Zwitserland en Oostenrijk.

Heb je de discussies hier de laatste tijd een beetje gevolgd? Een discussie over de procedure dat men voortaan ingelogd moet zijn op Apeldoorn Direct om te kunnen reageren. Daar is nog niet iedereen het over eens. Logisch wel, voor elk argument is wel wat te zeggen. Maar ik sta er volledig achter, het sluit niet elke anonimiteit uit, maar ik hoop dat het ons een stapje dichterbij respectvol reageren brengt. Het is namelijk heel erg makkelijk om elk gevoel, elke gedachte die bij je opkomt er maar uit te knallen als er geen echt mens tegenover je zit, maar een beeldscherm. Van enige correctie of nuance is dan vaak geen sprake meer.

Ik maak het misbruik van social media en de nare gevolgen daarvan van heel dichtbij mee. En het beangstigt me wat digitale conversaties voor schade aan kunnen richten. En je weet het Peter, ik maak gebruik van heel veel social media. Maar ik blijf erbij dat een gesprek van mens tot mens toch het meest effectief is en nog gezelliger bovendien!!!

Laten we gauw weer eens bijpraten Peet!!

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!