1-2’tje: De facebookvriendjes van Evert, het beroemdste konijn van Apeldoorn

Woensdag 2 oktober 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Vierenveertig, jij!!! Dat straal je echt niet uit. Die aanstekelijke lach houdt je heel jong en je gaat echt wel door voor iemand die levenslustig dertig-plus  is.
Maar ik moet oppassen, anders wordt mij verweten dat ik als een van de Apeldoorn Direct-kliek veren uitdeel. Je-weet-wel, soms komen er van die zure reacties op stukjes.

Dat verbaast me altijd een beetje, dat we ook mensen tegen komen die verbitterd  reageren op stukjes. Ik vraag me af hoe dat komt. Is het jaloersheid, domheid, te veel meegemaakt in de jeugd, tekort aan aandacht of noem maar op?
Volgens mij is het een levenskunst om tegen de stroom in te blijven gaan en je eigen zelfstandigheid te behouden. Maar jij als vierenveertigjarige weet, gezien je balans tussen je leeftijd en je zijn, dit goed te combineren.  Al met al mooie momenten om mee te maken.

Ik heb sinds een paar weken De Stentor tijdelijk als leesvoer op de wc en ik kom onze eigen Niels tegen op de foto bij een oefening op een winkelcentrum.
Gaaf hoor, om te zien en later te horen dat hij weer eens wordt verwijderd. Wat is dat toch dat journalisten worden weggestuurd? Wel aardig dat hij op de foto kwam, maar wel een beetje flauw dat juist hij weer eens verwijderd wordt. Waar gaat het heen met onze persvrijheid?

Daar erger ik me wel aan: dat er niet alleen mooie zaken in Apeldoorn zijn, maar ook kleinburgerlijkheid en truttigheid die sommige mensen hanteren om anderen te beperken in vrijheid van meningsuiting. Zal ik hier maar eens met John over gaan praten samen met Jack, om te zorgen dat we in Apeldoorn zowel overdag als ’s nachts elkaar het licht in de ogen gunnen?

Maar eerst vrijdag eten bij Rob en Corinne met al onze andere facebookvriendjes. Wel met het risico dat we beticht worden van een kliekje te zijn, dat zich rondom Evert schaart als het beroemdste konijn van Apeldoorn. Wat neem jij mee voor zijn pleegouders?

Liefs,

Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!