1-2’tje: Een doorrookte kop en een vervallen uiterlijk

Woensdag 16 oktober 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

We zagen elkaar bij het Zwitsal LAB. Gave hal met veel mogelijkheden. Tja, het was een netwerkborrel op die avond. Ik zag echter alleen maar mensen die je op de Borrelnood tegen komt, maar dan van de duurdere soort. Dit soort borrels moeten afgeschaft worden, want het heeft alleen maar een kietelend gehalte. Het brengt verder niets op. Ik denk maar zo: wil ik deze mensen bij mij thuis op de koffie hebben? Nou, ik dacht het niet, hoor! Jij en Reinier wel, natuurlijk. Meestal ben ik dan ook weer heel snel weg bij dit soort borrels.
Ik was er omdat ik er ook een aantal foto’s had hangen, in een te donkere hoek waar niemand naar kijkt. Leuk geprobeerd, maar er moet een volgende keer wel wat meer gebeuren daar.

Ja, komend weekend weer Roots in de Woods. Een mooi gebeuren met een echte herfstsfeer. Jammer dat we dit jaar geen krant maken. De reden dat dit niet gebeurd ontgaat me. Als Apeldoorn Direct bedienden we wel een heleboel mensen met mooie informatie. Jammer, een verloren kans om ons bekender te maken. Natuurlijk ga ik kijken, met en/of zonder kleinkinderen. Genoeg mooie dingen te beleven en een mooi moment om de herfst en winter te omarmen.

Jook, ik ben op dieet. Ik kreeg te veel blikken van: ‘Nou, nou, jij krijgt een buikje.’ Een vrouw zei dat letterlijk tegen me. Dan denk ik eigenlijk: Hou je bek! Waar haal je het lef vandaan! Ik ga toch ook niet zeggen dat jij een doorrookte kop en een vervallen uiterlijk hebt? Hoe durven mensen!
Maar goed, bij mij is de knop om gegaan tussen de oren. Ik wil dertien 13 kilo eraf. Inmiddels ben ik er al een aantal kwijt.

Afgelopen zaterdag was ik bij een charity-diner voor de Stichting Save Home en daar heb ik heerlijk gegeten. Ik heb wel de helft laten staan, vanwege de koolhydraten en suikers. Save Home is een geweldige stichting die op de Molukken een huis heeft voor meisjes die misbruikt zijn. Een geweldig initiatief.
Ondertussen blijf ik echt wel genieten van alle zaken, hoor. Geen wortel knagen of hongeren. Wel veel water en groente.

Liefs,

Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!