1-2tje: Fan van Peter?

Woensdag 31 juli 2013

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peter,

We zijn weer terug van een zeer relaxte vakantie in Bretagne. We zijn goed uitgerust, want Bretagne is wel heel relaxt. Tenminste dat deel waar wij ons bevonden. Saai kun je het ook noemen. De kustlijn daar is prachtig, beeldschoon gewoon. Maar elk dorp in de wijde omgeving leek uitgestorven. Gewoon geen mens, geen restaurant te bekennen. Je snapt dat dat voor bourgondiërs als wij zijn, even een bittere pil is om te slikken. Na goed zoeken vonden we twee wat grotere steden, waar we onze ogen de kost konden geven. Maar na ruim 1,5 week rust was ik toch wel weer erg toe aan een beetje actie.

Gelukkig was er terug in Apeldoorn weer genoeg te doen. Weerzien met onze vrienden en familie is daar het belangrijkste van. En zondag trof tout Apeldoorn elkaar weer in de SamSam, waar Gerard Oltmans zijn expositie opende. Prachtig werk hangt er van hem, met het thema verstild nieuws. Een deel van de expositie bestaat uit beelden uit Westerbork, indringend zijn die. Een ander deel gaat over reizigers, die hun dagelijkse krant lezen. Daarnaast hangt er ook nog een aantal prachtige portretten die Gerard heeft gemaakt. Ik vind het een aanrader om te gaan kijken. Daarnaast was het zondag ook nog eens ongelofelijk gezellig, een soort reünie was het. Prachtig dat Gerard het ook zo verwoordde: “er zijn de afgelopen periode alleen maar fijne mensen op mijn pad gekomen” en zo was de sfeer ook.

Ikzelf heb (nog) niet de behoefte  om te exposeren. Is dat bescheidenheid, (faal)angst, het idee dat mijn werk niet goed genoeg zal zijn? Ik weet het niet Peet. Jij schuwt een beetje publiciteit niet. Sowieso heb je je jaarlijkse expositie in de SamSam, het eerste weekend in januari. Ik begrijp dat je alweer volop bezig bent met de voorbereiding daarvan. Maar daarnaast, expo’s e.d. die je houdt, onze open dagen, viel mij deze week toch even de mond open van verbazing. Je hebt je eigen Facebook-fanpagina!? Wat is dat nou dan Peter? Ik ben uitgenodigd om je pagina te “liken” maar ik weet het niet zo goed hoor. Ik heb altijd een beetje een nare bijsmaak van het woord “fan”. Dat komt een beetje hysterisch en blindelings op mij over. En zoiets voel ik niet voor jou. Ik ben heel erg blij met je vriendschap, fijn dat we elkaar altijd alles kunnen vertellen, maar fan? Ik hou je pagina wel in de gaten, want ik ben wel nieuwsgierig of je fans hebt.

We hebben het er morgen over!

Liefs,

Jook

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!