1-2tje: ff geen tijd!!

Woensdag 14 augustus 2013

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Peet,

De laatste zin van je vorige 1-2tje was: “Jook, ik heb geen tijd voor de dood. Jij?” Je kent me Peet, ik heb nauwelijks tijd om alles uit het leven te halen wat er in zit! Tijd voor de dood? Ik? Nog lang niet. Er is nog heel veel dat ik wil doen in dit leven. Er zijn nog zoveel mensen die ik te weinig laat merken hoe belangrijk ze voor me zijn. Er zijn nog zoveel schillen die me belemmeren om helemaal mezelf te zijn. Nog zoveel dingen die ik moet, die strijden met de dingen die ik wil.

De dood van prins Friso heeft me diep geraakt. Me weer eens laten beseffen dat iets stoms vroegtijdig kan beslissen dat de dood ineens volop tijd voor jou heeft. Ik zie het om me heen, hoe kwetsbaar een leven is. Ik voelde een band met de prins. Ik ben exact 1 jaar jonger dan hij. Mijn verjaardag was altijd extra feestelijk door de vlaggen die er voor hem hingen. Die dag zal voor mij voor altijd anders zijn, ik zal ieder jaar aan hem denken. Het is zo onnatuurlijk: een moeder die haar kind moet wegbrengen, kinderen die zo jong hun vader moeten verliezen, een vrouw die haar soulmate verliest en een koning die de nuchtere en intelligente feedback van zijn broer moet missen. Ik huil daarom. En schaam me er niet voor ook!

Het motiveert me nog meer om de adviezen van mijn coach op te volgen. Me meer laten leiden door mijn gevoel en minder door de oordelen die een ander heeft. Jezelf zijn, is ook de negatieve aspecten van jezelf accepteren en er vrede mee hebben. Een deel van mezelf wil gewoon domweg lol maken! Leuke dingen doen, met fijne mensen! En dat gaat gebeuren, er staan ontzettend veel leuke dingen in mijn agenda. Waaronder het bezoeken van de eerste openluchtfilm in Berg & Bos dit jaar. Ik ben er nog niet eerder geweest en heb er ontzettend veel zin in.

Ook met Apeldoorn Direct gaan we leuke dingen doen! De aftrap die jij, Gerard Oltmans en Henk Schrier (ook wel Does genoemd) deden over de proeverijen die we gaan verslaan was daar een goed voorbeeld van! Ondertussen keert de redactie weer zo’n beetje terug van vakantie. We pakken de draad allemaal weer op. Vanaf deze plek wil ik onze enthousiaste collega Niels Damstra ontzettend bedanken voor het waarnemen in de afgelopen periode! Top gedaan Niels, wij hadden ff geen tijd, maar konden alles dan ook gewoon helemaal los laten!!

Tot gauw Peet, wie weet al op de Borrelnood?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!