1-2tje: ik loop niet zo hard

Woensdag 3 juli 2013

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peter, het is me niet helemaal duidelijk geworden wat je nu precies hebt tegen die grijzende mannen met lange manen, die te mooi zijn en dat ook weten. Vind je ze arrogant en irritant? Hoe ouder we worden, hoe meer grijzende mannen we in onze omgeving tegen komen. Dat is confronterend, want dat zegt ook iets over ons en onze leeftijd. Maar ik heb er niets op tegen, mijn eigen leeftijd. Ik durf hier ook hardop gewoon te zeggen dat ik 43 ben. Het boeit me echt niet. Misschien komt het door mijn medische historie, maar elk 10-tal dat ik er weer bij heb gekregen in jaren, zie ik als een mijlpaal. En die vier ik dan ook, maar dat weet je wel. Sowieso, om ons heen zie je maar al te vaak dat alles zo ineens afgelopen kan zijn. Vieren wat er te vieren valt, is daarom mijn motto. Genieten van en koesteren wat je hebt, vooral de mensen die je lief zijn. En ik merk dat hoe ouder ik word, die kring steeds groter wordt.

Je had het er over dat in onze vriendenkring het gaat over appels en gadgets, maar dat is niet zo hoor….. Het gaat tegenwoordig over hardlopen, schoenen, afstanden, wanneer je dat extra stofje krijgt, dat je schijnbaar vleugels geeft. Ik kom steeds meer tot de conclusie dat ik dat stofje gewoon niet krijg. Ik walg van hardlopen, en ik kan die Belgische trut wel wurgen als ze, terwijl ik tijdens het blok van 3 minuten bijna dood neerval, gewoon blijft roepen: “zie je wel, het gaat goed he? Nog even volhouden hoor!!!” Nou, bitch, het gaat helemaal niet goed, hou je kop, ik kan dit gewoon niet!! Ik heb het lichaam er niet voor. Ook niet de wilskracht in dit opzicht, ik vind het een stomme bezigheid. Maar goed, ik zal volgende week gewoon weer beginnen met een poging om het te winnen van die kwijlerige, positieve Evy. Getver.

Ik ga veel liever ergens op een terras zitten. Gezellig met vrienden. Veel socialere bezigheid. Over terras gesproken, deze week maken we hier bekend wie de Terrasverkiezing heeft gewonnen. Wie, o wie krijgt dit jaar de prijs voor het beste terras van Apeldoorn? Vind je het ook zo spannend? Ik weet dat deze verkiezing een aantal terrashouders best bezig houdt. We gaan het zien, nog deze week!!!

Ik zie je vrijdag Peet, roseetje ligt koud hoor!

Liefs,
Jook

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!