1-2’tje: loslaten of never let go?

Woensdag 3 juni 2015

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hey Peet,

Terwijl jij met je lief geniet van het Franse land, de Franse sfeer en hopelijk ook de Franse zon, wachten wij in Nederland massaal op het moment dat het hier ook zomer wordt. Morgen gaat het gebeuren, en wat zijn we er aan toe met zijn allen. We hebben zon nodig, de horeca heeft zon nodig, de terrassen moeten vol, de ijssalons moeten het niet aan kunnen. Dat. De terrasverkiezing is vandaag  van start gegaan, en de genomineerde deelnemers moeten toch een kans krijgen om zich te bewijzen!!

Ik las van de week de blog van Martijn van Duivenboden, over loslaten. Loslaten valt niet altijd mee. Mijn eigen standpunt is over het algmeen “als je er geen invloed op hebt, moet je het loslaten”. Maar dat is natuurlijk niet altijd van toepassing. Het vasthouden van spullen en dat soort zaken, kan zorgen voor ballast. Hoe minder je daar aan hecht, hoe rustiger het in je hoofd wordt, dat heb ik inmiddels geleerd.

Maar het loslaten van geliefden, vrienden, familieleden…. Dat is toch een heel ander verhaal. Soms is er geen keuze en moet je loslaten om je eigen heil te bewaren, om jezelf niet te verliezen. Maar dit loslaten gaat altijd met pijn en verdriet gepaard. Het lijkt of sommige mensen gewoon los kunnen laten; zonder reden, bericht, of met een slap whatsappje lijnen doorsnijden. Naast verdriet is er dan ook nog onbegrip. Je wenste me een hoop “love, peace and happiness” voor deze week. Ik heb echter de berichten in mijn omgeving met verbazing gevolgd, met zorg ook. Loslaten laat soms scherven achter.

Verder is het goed om niet alles gewoon los te laten; dankzij de inspanning van onze collega’s Inez en Jeroen, hebben wij sinds afgelopen weekend weer een prachtige locatie ter beschikking, waarin wij onze studio kunnen inrichten. Bij het verhuizen hier naartoe kreeg ik een vrolijk gevoel; we waren weer samen bezig, de plek voelt goed en ik heb weer heel veel zin om er samen wat moois van te maken. Soms geldt namelijk ook: never let go!!

Ik wens je een fijne vakantie, rust lekker uit, ik zie je gauw (misschien wel aan een van de picknicktafels bij onze nieuwe studio)!

Liefs, Jook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!