1-2’tje: Niels en de Apeldoornse Zeurpieten

Woensdag 24 juli 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Ik heb gezien dat je heerlijk aan het genieten en bijkomen bent in Frankrijk. Wat goed! Hier in Apeldoorn genieten we ook met volle teugen.

Het begon afgelopen vrijdag met de Borrelnood, die groots werd bezocht door vele Apeldoorners, al dan niet behorend tot het creatieve soort. Het was zeg maar het ‘Nieuws van Apeldoorn’-publiek, aangevuld met een aantal andere creatievo’s. Niels Damstra was het stralende middelpunt op de Borrelnood. Bekende en minder bekende Apeldoorners mochten met hem op de foto. Voor Niels een nieuwe stap in zijn toch al populair wordende en rijzende journalistenstardom.

Nog zo’n mooi fenomeen: De Apeldoornse Zeurpieten op Facebook. Overigens hebben ze weinig te zeuren op dit moment. Ik verdenk een paar fotografen/videografen er van dit te hebben opgezet. Ik denk dat de eigenaar van Fred ‘het konijn’ hier achter zit. Eindelijk een origineel Facebook account, gericht op Apeldoorn.

Dit weekend was er in het Oranjepark ook weer veel te doen. Zelf zat ik in Utrecht, maar aan de beelden op de social media beelden te zien was het weer gezellig. Wel erg warm, maar ook weer zo’n mooi initiatief door Apeldoorners. Het brengt altijd fans van muzikanten op de been.

Nog zo’n mooi Facebookgebeuren is de ‘fotowalk’ van Robbie Veldwijk. De eerste wandeling was een succes. Ik hoop dat dit initiatief zich enorm gaat uitbouwen. Het is hem gegund om mensen zo te stimuleren dat ze mooie foto’s gaan maken en delen. In Apeldoorn valt als fotograaf toch geen reet te verdienen met meer dan 600 geregistreerde fotografen. Dan maar op deze manier mooie zaken delen.

Jook, ik ga het zweterige Apeldoornse weer in en ga de komende dagen weer leuke dingen doen, samen met Geer en de anderen: vooral fotograferen, gedompeld in rosé.

Dikke knuffel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!