1-2’tje: “Onze” Waylon flikt het toch maar mooi

Woensdag 7 mei 2014

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hi Peet,

Dat was lief van je, niet “leve de Koning”, maar “leve Jook”. En Jook leeft hoor!! Ik moet er ook nog even aan wennen, geen Koninginnedag. Maar het was me wel weer een gezellig feest in Apeldoorn, deze Koningsdag. Jammer dat het met bevrijdingsdag zo stil bleef in Apeldoorn. Ik vind persoonlijk dat bevrijdingsdag niet alleen een dag is om er aan te denken dat we in vrijheid mogen leven, maar dat dat in het hele land gevierd moet worden!! Iedereen vrij en net zo’n groot feest als Koningsdag.

Heb je de halve finale van het Eurovisie Songfestival gezien Peet? Ik wilde eerst niet kijken, maar de commentaren op Twitter maakten me toch nieuwsgierig. De tweede helft heb ik dan ook gevolgd. Met gemengde gevoelens, dat wel. Ik weet niet zo goed wat ik van dat songfestival moet denken. Aan de ene kant is het een traditie, waar je gewoontegetrouw toch naar kijkt, aan de andere kant vind ik het ook een enorme poppenkast, veel drama en over the top-kostuums.

En ik moet zeggen dat “onze” Waylon en Ilse daar wat mij betreft positief uitsprongen. Ik vind nog steeds hun liedje niet heel spectaculair, maar als ik het vergelijk met wat ik verder hoorde en zag, dan is het gewoon briljant! Prachtig in beeld gebracht ook. En de Common Linnets kunnen gewoon wèl zingen, in tegenstelling tot veel andere artiesten die op het Deense podium verschenen. Verschrikkelijk wat waren sommigen ronduit vals.

Maar “onze” Waylon (ik vraag me af of hij zichzelf ook nog als Apeldoorner ziet trouwens) staat met Ilse toch maar mooi in de finale. Daar mogen we best trots op zijn. Volgens de bookmakers komen ze zelfs uit in de top 10. Het zal mij benieuwen of het niet weer gewoon een Oost-Europees feestje wordt. Zaterdag gaan we het meemaken. Met één oog op de tv gericht en het andere op Twitter zal het vast weer een hilarische avond worden.

Bij deze dan ook veel succes gewenst Common Linnets!

Liefs, Jook

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?