Help de bevolking van Oekraïne

1-2tje: Pesten, Portrait en Plugged

Woensdag 7 november 2012

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Ha Peter, het is weer tijd voor ons wekelijkse 1-2tje. Deze week heel erg aan de orde het pestgedrag van kinderen en jongeren onderling. Dit naar aanleiding van de zelfdoding van Tim Ribberink. Afgrijselijk wat mensen, kinderen in dit geval, elkaar kunnen aandoen. Ik krijg er kippenvel van. Het kan volledig willekeurig zijn wie gepest wordt, maar meestal zijn het niet de meest zelfverzekerde personen. Als kind week ik ook af van de meerderheid (haha, misschien nu nog steeds wel). Ik was, ben, diabeet en ik mocht daarom eten in de klas tijdens de lessen. Maar ik ben er altijd open en eerlijk over geweest, men begreep het altijd wel en het was in mijn geval nooit aanleiding voor pestgedrag. Wat wel een beetje jammer is, is dat ik bij reunies en dergelijke vaak herinnerd wordt als: “O ja, jij was diegene die onder de les mocht eten”. Alsof ik verder geen indruk heb gemaakt, beetje jammer dus. Maar het zal je kind zijn, dat zodanig gepest wordt dat het ervoor kiest een einde aan zijn leven te maken.

En er zijn overigens meer bijzondere mensen die aandacht behoeven. Ik werd getroffen tijdens onze bijeenkomst over het Help-portrait Apeldoorn op 8 december. Dat gaat een prachtige dag worden, en wat zijn er ontzettend veel mensen die hieraan vrijwillig een bijdrage willen leveren. Ontroerend om te merken. Er kan al het een en ander bekeken worden op de website: www.help-portret-apeldoorn.nl

En verder is deze week de herfst echt aangebroken. Deze periode waarin het blad zo’n beetje allemaal van de bomen is verdwenen, daarmee de kleur met zich mee naar de grond trekkend, waarin het regent en heel vroeg donker is, is voor mij het einde van de herfst, die ik overigens prachtig vind en het begin van de winter. De pepernoten liggen overal, er worden al lootjes getrokken voor sinterklaas, de kerstafdeling bij de Intratuin en andere tuincentra zijn allang ingericht…. Het eind van het jaar is in zicht.

Ook in zicht, de 13e editie van Plugged! We zien elkaar daar in de Gigant Peter. Jij bent er als jurylid, ik samen met Rob Feber als fotograaf voor Apeldoorn Direct. Ik heb er zin in! Tot vrijdag!

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?