1-2’tje: positief blijven

Woensdag 20 mei 2015

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peet,

Moodboards, mwah, ik heb er niet zoveel mee. Kan handig zijn als je je huis opnieuw wilt inrichten, maar ik ben het met je eens, voor het inrichten van je leven heb je inderdaad je goede verstand nodig en je hart op de goede plaats. Toch geloof ik wel, dat als je iets echt wil, dat je er vooral zelf in moet geloven en dat je met positief denken een heel eind de goede weg op gaat. De kracht van positief denken wordt verschrikkelijk onderschat soms.

Deze weken zijn wij in ons gezin druk met de Roparun; Jasper gaat het komende weekend weer een team cateren en ik help mee om er een feest van te maken bij de doorkomst door Apeldoorn, het zal je niet ontgaan zijn. Ik kan me voorstellen dat men in de social media er wel eens moe van wordt, maar ik ga gewoon door met aandacht vragen, het doel is het waard!

Bezig zijn met Roparun betekent ook geconfronteerd worden met die K-ziekte. En wat kom je soms schrijnende gevallen tegen. Maar ook zulke mooie!! De vechtlust en kracht in mensen helpt vaak zo ontzettend in hun herstel, in hun strijd tegen deze ziekte. De wil om te blijven leven en het geloof dat het woord “dood” nog lang niet in hun woordenboek voorkomt betekent zoveel!

En dat geldt natuurlijk niet alleen voor mensen die aan kanker lijden, het is op veel situaties van toepassing. Gelukkig gaat mijn gezondheid momenteel redelijk goed vooruit. Maar ook ik heb het alleen maar kunnen redden door positief te blijven, er op te blijven vertrouwen dat er een moment komt waarop het beter gaat (en dat vertrouwen bleek terecht) en des te meer te genieten van de momenten waarop ik me goed voelde.

Kop op, schouders eronder, genieten wanneer het kan en vooruit kijken, dat is mijn motto, en ik kom er een heel eind mee!

De Harleydag sla ik dit jaar over, die dag ga ik bijkomen van wat hopelijk een groot feest wordt op het Raadhuisplein! Peet, je komt toch ook wel even langs?

Liefs, Jook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!