1-2tje: Roparun, Roparun en nog eens Roparun

Woensdag 17 april 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Jij bent megadruk met het organiseren van het concert, komende zaterdag in Oranjeoord. Ik ben wel heel trots op je dat je dit volkomen belangeloos doet voor het goede doel. Dat geldt natuurlijk ook voor alle andere mensen van het team. Ik ben er trots op, omdat je je eigenlijk inzet voor de nazorg aan mensen met kanker. Dat is hard nodig.
Ik weet uit eigen ervaring dat je leven volledig op de kop gezet wordt en dat zekerheden onzeker worden. Ik heb zelf ook een nieuw evenwicht moeten vinden om de zaken helder te krijgen. Ik heb ook momenten gehad dat ik hoorde dat anderen kanker kregen en ik dacht: ‘Wat erg voor hen.’ Ik had ze wel willen helpen, maar kon dit zelf nog niet zo goed, omdat ik zelf bezig was met herstel. De gevolgen van het weer vertrouwen krijgen in je eigen lijf, dat hoort er ook bij en ik weet dat anderen die nooit kanker hebben gehad nooit helemaal zullen begrijpen wat ik voel en doorgemaakt heb.
Ik weet dat Roparun daar wat aan doet en mensen nazorg aanbiedt. Eigenlijk voel ik me dus een beetje vereerd dat je Tom Haze en Sabine Uitslag hebt uitgenodigd op mijn feestje. Haha. Maar jij voelt en weet als geen ander wat het is om met gezondheid te moeten kampen. Jij en ik zijn overlevers en doordouwers. Wij laten ons niet kisten voor onze tijd.

Overigens moest ik wel lachen om het artikel van mijn vriend Niels. Wat was hij lief voor jou en mij dat hij dat zo opschreef over het Gala. Scheelde ons weer een artikel. Ik blijf het goed vinden dat Eemsing dit doet. Ik blijf erom lachen dat je ziet dat er weer prijzen worden uitgereikt aan elkaar ie iedereen al twintig keer heeft. Bier en schilderijen. Kijk, deze hadden geveild kunnen worden bij de ondernemers en dat geld had dan gedoneerd kunnen worden aan Roparun. Dan ben je echt goed bezig.  Maar ja, ik zal wel weer een verzuurde ex-kankerlijer zijn. Maar Jook, een beetje zelfspot is ook belangrijk toch?

Ik kom zeker zaterdag, al was het alleen maar om Sabientje een knuffel te geven en ik wil jou natuurlijk ook ondersteunen. Want jij hebt de Roparun allang in de praktijk gebracht. Aandacht en warmte als vriendin.

Peter Vroon

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!