1-2tje: schurken en een knuffel op zijn bolletje

Woensdag 6 februari 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,
Wat een schrik toen ik gisteren las dat de drukkerij van Peter Kaper failliet is gegaan! Ik word daar niet vrolijk van. Eerder verdrietig.
Ik ken Peter al jaren en hij is altijd de man met een gouden hart en een vrolijke  lach. Samen met Antoinette  heeft hij alles gestoken in zijn bedrijf en medewerkers. Peter dacht altijd mee met ons allen in allerhande creatieve processen. Hij heeft een heel hoge gunfactor. Ik bedoel, ik gun hem veel en hij ook anderen. Af en toe schuren we flink aan elkaar en knuffelen we elkaar plat. Nou, Peter verdient een dikke kus op zijn bolletje. Hem kennende ziet hij altijd de zon en gaat hij de zon zelf creëren als het nodig is.

Opmerkelijk, als je bedenkt dat mensen zoals Peter Eemsing en hij getroffen zijn door de crisis, maar er ook altijd weer bovenop komen. Ik hou van deze mensen omdat ze puur zijn en echt.

Maar Jook, we hebben ook gezien met het Help!-portret dat er armoede bestaat. Ik vind nog steeds dat we met elkaar moeten proberen armoede te bestrijden en kansen voor iedereen te creëren. Gelukkig kunnen we ieder op onze eigen manier armoede bestrijden en er voor elkaar zijn.
Voor mij is het al de tweede keer dat we zo’n crisis meemaken. Die van begin jaren ’80 heb ik ook meegemaakt. Toen moest iedere Nederlander drie jaar lang procenten inleveren en zijn of haar kont krabben. Dat waren echt moeilijke jaren. Terwijl nu de schurken de banken zijn, die onverantwoord hebben gehandeld. Kijk maar weer eens wat ze nu flikken met vette bonussen. Hemeltergend en schurkachtig. Ik word daar woedend over en denk dat het weer tijd wordt voor een vette revolutie waarin we dit soort wantoestanden aan banden leggen.

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!