1-2’tje: Tassen en kunst vooral iets voor boven de 40

Woensdag 15 april 2015

Door Peter Vroon

Hoi Jook,

Wat een mooie dag vandaag. Onze eerste mooie voorjaarsdag waar je het gevoel van krijgt dat alles mooi en blij eruit ziet. De ontluikende verlangens naar de zomer en de vakanties beginnen weer te kriebelen in de onderbuik. Althans bij mij wel een beetje hoor. Ik ben altijd verliefd op het voorjaar waarin alles weer gaat bloeien en het nog niet te warm is.

Waar het vorige week warm was dat was in het ACEC gebouw waar Tirza een tassenshow gaf met andere tassenkunstenaars. Geweldig was het! Tirza had gevraagd of ik foto;s wilde maken. Er liep nog een collega daar te fotograferen en die vroeg of ik voor de “Hobby” kwam fotograferen. Nee natuurlijk niet. Tirza had mij gevraagd. Ik noem dat onvolwassen broodnijd. Typisch opmerken zoals jij en ik die ook kennen van een reclame man: klik maar er zit altijd een goeie tussen.

De tassen werden geshowd door 2 heerlijke travo’s. Ze zagen er ook nog echt mooi uit. Het merendeel van het publiek was gemiddeld boven de 40, zeg maar een jaartje of 64. Soms met rimpels en soms heel hip. De dames waren in de meerderheid. Ikzelf vond de tassen van Tirza het mooist. Wat is hij toch een geweldige kunstenaar. Buiten het feit dat ik een fan ben van David Levie ben ik dat ook van Tirza.

Over David gesproken: David heeft een geweldige kunstroute gemaakt afgelopen zondag. Het was overal druk ook bij ons in het Gelrecollectief waar op de 4de verdieping de nep Nachtwacht hing. Een bruisende zondagmiddag met veel leuke geprekken. Wel een heel hoog 65plus gehalte met vooral kort grijs haar en vooral het uiterlijk van kunstminnende pensionado’s. Maar zij zijn de nieuwe generatie vitale kunstliefhebbers die vooral kijken maar niet kopen.

Nou Jook ik wens je een zonnige dag met een heerlijke rosé

Liefs

Peter

Lezersactie: Heerlijke HighTea met gratis prosecco en glaasjes

Bestel nu voor maar € 39,50 via Apeldoorn Direct

Bestel snel deze High Tea en voor je het weet staat deze goed gevulde etagère van HighTea Apeldoorn bij jou op tafel, inclusief sfeervolle aankleding om jullie high tea helemaal af te maken.

Bestel nu

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?