1-2tje: trots op Apeldoorn

Woensdag 30 mei 2012

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook, wat gaat de week weer snel toch. Er is weer heel wat gebeurd afgelopen week. Teveel om op te noemen. Maar een paar dingen zijn zeker goed te noemen.

Al 2 jaar laat ik de Harleydag links liggen hier in Apeldoorn . Ik vind het gaaf, maar ik ga sinds 2 jaar ook 2de Pinksterdag naar Raalte naar Ribs & Blues; een te gek Bluesfestifal. Daar fotografeer ik. Dit deed ik ook eerder voor de Harleydag. Maar er is nu zoveel aanbod dat het niet meer nodig is. Vriendje Harald en Peter zijn kanjers dat ze het weer voor elkaar krijgen om 30.000 mensen op de been te krijgen voor hun ultieme natte droom:Harleys.

De Stentor kopte 80.000 mensen op Jazz in the Woods. Nou Jook, ik geloof er niets van. Het was een gewone drukte en niet te benauwend heftig druk. Hoe vond jij Jazz in the woods? Erg goed dat ook dit particulier initiatief het voor elkaar kreeg om dit mooie festival op de kaart te zetten. Maar uiteindelijk niet dankzij de gemeente, want die zat hun geloof ik meer dwars dan dat ze mee werkten. Maar de organisatie is ook veranderd. Het is niet meer zo oubollig. Al met al een goed initiatief. De vernieuwing is mooi op tijd gekomen. Mijn vriendje Reinier zei dan ook : “Nou ik hier toch ben, dan neem ik nog een biertje” en zo hadden we veel plezier op het door Grolsch gesponsorde geheel.

We waren weer eens positief in het nieuws afgelopen week. De landelijke politiek wil betere afvalscheiding in Nederland. Dat doen wij hier ook goed in Apeldoorn. Daar ben ik trots op dat dit initiatief geland is in Apeldoorn. Volgens mij een initiatief van de lokale politiek jaren geleden. Doe jij daar ook aan : afvalscheiding? Weet jij nog wie de lokale politicus was die dit initieerde?

Nog zo iets moois wat in in ere is hersteld: Café de Oude Haven aan het Kanaal. Oude troep is nu geworden tot een fantastische plek om je te ontspannen. Ik hoop dat dit het begin is van verdere vernieuwing en ontspanning aan het kanaal. Wat vind jij van die plannen om de kanaalzone te gaan vernieuwen? Eigenaar Rene Prelle doet het goed daar als beginnend horecabaas van de Oude Haven. Zullen we daar eens wat gaan drinken?

’s Nachts tussen 1ste en 2de Pinksterdag liep een van de teams van Roparun door Apeldoorn. Wat een helden om vanuit Hamburg naar Rotterdam te lopen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Wat heerlijk dat dit gebeurt in Apeldoorn: zowel iets als Jazz, maar ook individueel zo’n Roparun. En dat binnen 4 dagen. Ik ben trots op onze stad.

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!