Help de bevolking van Oekraïne

1-2tje: vanuit Londen

Donderdag 24 april 2014

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hi Peet,
Ik hoop dat je fijne Pasen hebt gehad. Ik heb een beetje dubbele gevoelens daarbij. Vanwege mijn christelijke opvoeding (die ik overigens zelf niet meer praktiseer) vind ik Pasen nog wel wat bijzonders hebben. Maar ik merk dat het net zo’n vreetfestijn als kerst begint te worden, waarbij zelfs het vieren dat de lente begint, op de achtergrond begint te raken. Hysterische toestanden in de supermarkten op Goede Vrijdag… Ik heb er niets mee.

Op tweede Paasdag ben ik dan ook met mijn dochter naar Londen vertrokken. Een beetje goedmaken van een ellendige periode, die nu grotendeels achter me ligt. Ik schrijf dit 1-2’tje vanaf onze hotelkamer, waar we even bijkomen.

Londen is prachtig!! Je kunt er voor van alles terecht, cultuur, shopping, veel monumenten, architectuur.. We treffen het ook erg met het weer, waardoor alles er ook nog eens erg gezellig uit ziet. Verrassing van deze dagen is de wijk Notting Hill. Voldoet volledig aan het beeld dat je kreeg door de gelijknamige film: gezellig, hip, ongedwongen.

Wat verder opvalt: ik heb van mijn leven nog niet zoveel trappen gelopen; we dachten i.v.m. nog niet herstelde energie beter de metro te nemen, maar niet overal zijn roltrappen, of ze zijn stuk. Goed voor de opbouw van mijn conditie, niet goed voor mijn benen…

We zijn terug voor de eerste Koningsdag. Zou het er anders aan toe gaan dan op Koninginnedag? Ik denk van niet, maar laat me graag verrassen!

Liefs, Jook

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?