Help de bevolking van Oekraïne

1-2’tje: verantwoord, maar soms even niet

Woensdag 25 maart 2015

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peet,

Ik heb vorige week niet gestemd. En gewoon omdat ik geen flauw idee had waarop ik moest stemmen. En dat ging wat mij betreft op voor zowel het waterschap als de provinciale staten. Mijn vertrouwen in politici is momenteel niet zo groot; ik kan er niets aan doen. Ik weet wel dat ik mijn stem zou moeten gebruiken, maar ik vind dat ik van dit recht geen gebruik hoef te maken als ik gewoon echt niet weet waarop ik moet stemmen.

Niet alles wat ik doe hoeft politiek, of op andere wijze, verantwoord te zijn, vind ik. Ik probeer mijn dochter het goede voorbeeld te geven in mijn gedrage en daarnaast zo gezond mogelijk te leven (met af en toe een uitspatting en met nog steeds te weinig beweging) en dat gaat me redelijk goed af. Ik heb zelfs een aantal weken een zogenaamde eetwijzer bijgehouden. Je houdt per dag bij wat je eet en drinkt en krijgt dan dagelijks een overzicht waarop je kan zien wat je tekort komt (vaak zijn dit vitaminen en mineralen) en waarvan je teveel hebt binnen gekregen. Aangestoken door mijn echtgenoot hield ik ook een dergelijk schema bij. Als je enige zonde in een hele week 2 x een ienimini-klein paaseitje is, en je krijgt dan na een week te horen dat je je snack-gedrag moet aanpassen, kan ik zo’n eetwijzer niet meer serieus nemen, dan sla je in mijn ogen door. Een mens moet wel een beetje blijven genieten.

In het kader van “leuk” zijn mijn vriendinnen en ik gisteren aanwezig geweest bij een opname van RTL Late Night. Peet, dat zal je vast niet ontgaan zijn, de social media ontplofte bijna. We zaten dan ook vlak achter Humberto Tan en waren regelmatig goed in beeld. Het is leuk om bij zo’n opname aanwezig te zijn. Hoewel één van de tafelgenoten van Humberto, Peter R. de Vries, nu niet een van mijn favoriete sprekers is, wat hoort die man zichzelf graag praten. Maar helaas, dat heb je niet voor het kiezen. Het zogenaamde “opwarmen” van het publiek is eigenlijk (in dit geval ten minste) nog leuker dan de hele uitzending bij elkaar. Maar het maakt in feite niet heel veel uit wat we doen, een avondje heerlijk lachen, gezellig eten samen, een wijntje drinken en lekker gek doen, werkt louterend. Niks verantwoords aan, maar zó fijn en goed om de dagelijkse gang van zaken even te onderbreken en samen met vriendinnen te ontspannen.

Verantwoord is belangrijk, soms even de boel de boel laten net zo!

Geniet van wat je doet!

Liefs, Jook

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?