1-2tje: we gaan weer normaal doen

Donderdag 29 augustus 2013

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Tja Peet, alles gaat door. Daar heb je gelijk in. En je hebt ook gelijk door de newbie en zijn echtgenote een bijzonder stel te noemen. Maar daar ken ik er wel meer van. Noem de rokende, kokende fotograaf en zijn kokende vriendin, noem de vormgever en de fotografe, jouzelf en je echtgenote, de exen kunstenares en fotograaf, het duo drukwerk, het Apeldoorn Direct-redactie-stel (nee, daar ben ik er geen een van), de media-man en zijn advocate; allemaal bijzondere koppels, waarvan ten minste een van beiden in Apeldoorn zijn of haar best doet om er wat van te maken. Hetzij zakelijk, hetzij cultureel. Vaak ook in beide opzichten. Alle mensen zijn uniek, alle stellen met twee individuele unieke personen, zijn dus ook uniek en bijzonder. Sommige vallen meer op dan anderen, dat is waar.

Ik vind het wel prettig dat alles doorgaat. Vanaf volgende week ook weer in een normaal ritme. Puberdochter weer naar school. Het is best gezellig, de dame 8 weken thuis. Meestal dan. Maar ik kom echt nergens meer aan toe. En dat is lastig. Zo ben ik bijvoorbeeld deze week te laat met mijn 1-2tje; ik ging een dagje uit. Een hele fijne woensdag met mijn vriendin en onze 14-jarige dochters. Lekker ongedwongen, in de zon aan een gracht van een drankje genieten. Slenteren, winkelen, nog een terrasje pakken, eten, gek doen. Het vakantiegevoel nog even vasthouden is prettig, maar van productiviteit is bij mij nog geen sprake. Dat heeft ook andere oorzaken, maar die wil ik even niet benoemen.

Maar vanaf maandag is het afgelopen, Peet. Dan gaan we weer normaal doen. Activiteiten starten weer, scholen ook, misschien is er weer wat op tv wat de moeite waard is. Ik wens iedereen vanaf hier een prachtige, zonnige en actieve nazomer! Geniet van wat er gebeurt, in het klein, in het groot. Van alle bijzondere combinaties in het leven, vooral de onverwachte!

Liefs, Jook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!