2.409 zakken vuurwerkafval ingeleverd

Donderdag 5 januari 2017

Door Redactie

Kevin Hagens

Honderden jongeren uit heel Apeldoorn hebben op 1 januari volle zakken vuurwerkafval ingeleverd. Resultaat: ruim 2.400 zakken, iets minder dan vorig jaar, maar evenveel als de twee jaren daarvoor.
De opruimactie, die dit jaar alweer voor de 16e keer plaatsvond, zorgde op acht plekken verspreid door de gemeente voor volle containers vuurwerkafval. Een mooi resultaat. De 2.400 zakken zijn goed voor ruim 13.230 kg afval. Veel jongeren waren te porren voor de actie, waarbij ze hun inzet  beloond zagen met 0,50 cent per zak.

Met de opruimactie verdwijnt het vuurwerkafval snel uit het straatbeeld. Dat is beter voor het milieu: door het direct op te ruimen ontstaat geen zwerfafval en wordt voorkomen dat het afval in het grondwater terecht komt of afvoeren verstopt.

Ook voor ieders veiligheid is het beter dat vuurwerkresten zo snel mogelijk worden opgeruimd. Het vuurwerkafval wordt vanwege de samenstelling (papier, karton, kunststof, metaal, restanten chemische stoffen) behandeld als restafval en verbrand.

De actie past binnen de campagne Heel Apeldoorn Rein en wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Apeldoorn, de politie, Bureau Halt en Circulus-Berkel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!