3 de Seizoen zomerschool Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst

Maandag 11 juli 2022

Door Redactie

Zomerschool

Dinsdag 12 juli om 8.30 uur wordt de Zomerschool voor de derde keer gehouden. De Zomerschool is voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 6–12 jaar. Tijdens de zomer, 2 dagdelen per week, weer even in de schoolbanken. Het is een mooie kans voor basisschoolgaande kinderen om met een goede start het nieuwe schooljaar te beginnen.

Komende 6 weken gaan docenten en docent-leerlingen met de kinderen aan de slag voor de vakken Nederlands, lezen en Rekenen. In een ontspannen sfeer kunnen de kinderen werken
aan hun ontwikkeling, zo lopen zij straks weer gelijk met – en hebben misschien zelfs een voorsprong op – hun medescholieren!

Wat houdt Zomerschool in

Er wordt in kleine groepjes lesgegeven in de vakken Taal, Lezen en Rekenen, dit is de basis voor verder onderwijs. Er wordt lesgegeven volgens de methodiek 'Maatwerk'. Dit is een
remediërend programma en is voor alle kinderen van toepassing, aangepast op het groepsniveau van het kind. De stof van het afgelopen schooljaar wordt herhaald en door het privéonderwijs kan er ook extra aandacht gegeven worden aan de onderdelen waar het kind meer moeite mee heeft.

Zomerschool in wijkgebouw de Stolp en Coda

Alle kinderen starten om 9.00 uur in Wijkgebouw de Stolp, aldaar gaan alle kinderen om de beurt 2 weken kennismaken met Coda.

De kinderen die les hebben in Coda worden met een bus gebracht en gehaald. Bij Coda staat er een educatief leesprogramma op de agenda, de kinderen gaan kennismaken met CODA ExperienceLab (innovatie en digitale vaardigheden) en krijgen een cultureel leesprogramma in spelvorm aangeboden.

In de Stolp begint de dag eerst met bijpraten en de kinderen voor te bereiden op wat er die ochtend gaat gebeuren. Tijdens het eerste tijdvak wordt er aandacht besteed aan Rekenen. Dan is er even een moment van (buiten) spelen en volgen er twee tijdsvakken, met tussenliggende pauzemomenten, waarin er aandacht wordt besteed aan Taal en Lezen. De dag wordt steeds afgesloten met een gezellig spel- of muzikaal moment. Om 12.00 uur vertrekken de leerlingen weer naar huis.

Een diploma

Alle leerlingen van de Zomerschool ontvangen aan het einde van dit programma een
diploma als beloning voor hun inzet. Ook worden zij verwend met een cadeau die hun wordt
aangeboden door de Bobbi Foundation. De Zomerschool wordt een leuke activiteit voor in
de zomervakantie en kan een voorsprong opleveren voor het nieuwe schooljaar!
Donderdag 18 augustus wordt de Zomerschool 11.00 uur samen met de ouders feestelijk
afgesloten.

De Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst bedankt haar ambassadeurs en in het bijzondere de sponsor voor dit project namelijk het Meisjesweeshuis.
Voor meer informatie over Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst kunt u ons telefonisch
bereiken op 085-047 1774 of via www.leergeldapeldoornvoorst.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!