34.000 zakken compost uitgedeeld op winterse Compostdag

Maandag 19 maart 2018

Door Redactie

Ruim 6.500 inwoners uit de gemeente Apeldoorn haalden op de Compostdag op zaterdag 17 maart gratis compost op. Op 11 locaties werden in totaal zo’n 34.000 zakken gft-compost uitgedeeld. De actie was een initiatief van de gemeente Apeldoorn en Circulus-Berkel om de inwoners te bedanken voor het scheiden van hun afval. De Compostdag werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van tal van vrijwilligers. Ondanks het zeer koude weer was de stemming onder de uitdelende vrijwilligers en bezoekers bijzonder positief.

Het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft) zorgt voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en lagere verwerkingskosten. In 2017 werd in de gemeente Apeldoorn ruim 21 miljoen kilo gft apart ingeleverd, gemiddeld 134 kilo per inwoner. Het gft is omgezet in compost en groene energie. De compost kregen de inwoners op de Compostdag cadeau als bodemverbeteraar voor de tuin.

Enthousiaste vrijwilligers

Met de actie sloten de gemeente Apeldoorn en Circulus-Berkel aan bij de jaarlijks terugkerende landelijke Compostdag. De Compostdag in Apeldoorn werd uitgevoerd met hulp van circa 100 vrijwilligers van sport- en muziekverenigingen en kerken. De vrijwilligers lieten zich niet uit het veld slaan door de winterse omstandigheden met een snijdende oostenwind en deelden enthousiast de zakken uit. Dat leidde tot veel waardering onder de bezoekers van de Compostdag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!