5Clicks opent haar deuren

Donderdag 1 november 2012

Door Stadsmens

Aankomend weekend openen de fotografen van 5Clicks hun nieuwe onderkomen aan de Nieuwstraat 161-163. Een grote ruimte waarin de vijf niet alleen als fotograaf aan de slag gaan, maar die ook dienst gaat doen als expositieruimte voor kunstenaars. “Kunst is erg complementair aan fotografie en wij brengen beide kunstvormen in onze ruimtes samen.”aldus Angela Stouten en Jeannette Lette, twee van de vijf fotografen.” Door kunstenaars tegen een geringe vergoeding een podium te bieden hopen we hen te helpen meer in de picture te komen bij een groter publiek. De eerste die hier gebruik van maakt is Saskia Koning, beelden kunstenaar uit Klarenbeek.”

De fotografen vormen geen echt collectief maar gaan allemaal hun eigen gang. Eigen klanten,  een eigen plek in het gebouw. Je kunt er ook niet zomaar binnenlopen om een foto te laten maken. Dat gaat op afspraak. In de studio’s hangt wel werk van de fotografen en van elke fotograaf is een portfolioboek aanwezig. Zo kun je de fotograaf kiezen die je het meest aanspreekt.

De officiële opening op zaterdag (voor genodigden) wordt gedaan door Marc de Cler, modefotograaf en docent aan de fotovakschool, waar de fotografen in het voorjaar zullen afstuderen. Naast Angela en Jeannette zijn dit Hein Balk, René Koele en Diana van Neck.

Zondag 4 november houden ze open huis. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen aan de Nieuwstraat 161-163. Tussen 13.00 en 17.00 uur.

De reguliere openingstijden zijn zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en elk koopzondag van 13.00 tot 16.00 uur. www.5clicks.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!