SWIII/LBP doen gooi naar titel beste Scoutinggroep van Nederland

Donderdag 5 juni 2014

Door Redactie

SWIII/LBP

Tijdens het Pinksterweekend verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland in Baarn. Zij strijden om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. Ook de scouts van Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell (SWIII/LBP) uit Apeldoorn zijn hierbij aanwezig. Zij gaan deze uitdaging aan tijdens de 79e landelijke Scoutingwedstrijden (LSW), waarbij een bijzonder thema ieder jaar de rode draad vormt.

De scouts van SWIII/LBP hebben tijdens de voorrondes al duizenden scouts achter zich gelaten. Dit deden zij tijdens de regionale Scoutingwedstrijden in Regio Rondom de IJssel, waarbij zij een 2de plaats behaalden.

Tijdens het weekend van 7 tot en met 9 juni worden scouts getest op échte scoutingvaardigheden, zoals kamperen, koken en een tocht lopen met verschillende routetechnieken. Daarnaast komen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Het thema waarin dit alles terugkomt, is dit jaar “Waterproof”. De deelnemende scouts gaan daarom op reis naar een klein onbeduidend landje aan zee, op zoek naar avontuur, met piraten, een koning en een prins. Er kan van alles gebeuren!

Winnaar
De winnaar van de 79e LSW mag zich niet alleen ‘beste Scoutinggroep van Nederland’ noemen, maar mag tevens het Scouting wisselschild in ontvangst nemen. Deze is in 2011 al eens in de handen van de SWIII/LBP geweest.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!