Man twee keer betrapt onder invloed

Maandag 9 juni 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

Apeldoorn – De politie heeft zondag 8 juni het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige man uit Velsen-Zuid. De man werd twee keer onder invloed van alcohol betrapt. Hij veroorzaakte ondermeer schade aan een heg en een geparkeerde auto. De man krijgt proces-verbaal en zijn auto is in beslag genomen.

Agenten kregen rond 15.30 uur de melding dat een man, die mogelijk onder invloed was, in een heg was gereden bij een horeca-gelegenheid aan de Loseweg in Apeldoorn. De man moest blazen en bleek inderdaad onder invloed van alcohol. Op het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage van 1175 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de man werd op het station afgezet.

Rond 18.50 uur kreeg de politie opnieuw een melding dat dezelfde man bij dezelfde horecagelegenheid toch weer in zijn auto was gestapt en probeerde weg te rijden. Hij raakte hierbij een geparkeerde auto en reed bijna het terras op. Het terras zat op dat moment vol met mensen die zaten te dineren. Dankzij ijzeren paaltjes die het terras van de rijbaan scheidde, werd voorkomen dat de man daadwerkelijk het terras op reed.

De man werd wederom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek nog steeds onder invloed (1060 ug/l). De man krijgt twee keer proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een bekeuring voor het rijden tijdens een rijverbod. De man zal zich binnenkort bij de rechter moeten verantwoorden voor zijn gevaarlijke rijgedrag. De auto van de man is in beslag genomen.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 09-06-2014 | 12:04

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!