Oecumenisch gebed voor de martelaren en de vrede

Zaterdag 24 maart 2018

Door Roelof Rump

Al jaren bezoek ik deze indrukwekkende dienst, ik ben niet gelovig in de zin van ‘elke week naar de kerk’. Maar het is emotioneel omdat je stil staat bij het leed in de wereld. Indrukwekkend omdat je vertegenwoordigers ziet van verschillende christelijke kerken, in de specifieke kleding. Gewoon een moment van bezinning.

De Dienst: maandag 26 maart om 19.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18 Apeldoorn.

De bisschop van de Syrisch Orthodoxe kerk, Mor Polycarpus zal voorgaan, samen met Mgr. Hogenboom, hulpbisschop van de Katholieke Kerk. Zij zullen geflankeerd worden door hoogwaardigheidsbekleders uit onder andere de Russisch Orthodoxe Kerk, Koptische Kerk, Oud Katholieke Kerk, Church of England, Protestante Kerk Nederland, Syrisch Katholieke Kerk en Rooms Katholieke Kerk.
Het gebed gaat uit naar de christenen in Syrië, Iran, Irak en overal in de wereld waar grote dreiging is en zoveel mensen slachtoffer zijn van het aanhoudend geweld.

Het belooft een indrukwekkend gebed te worden waarin de namen genoemd worden van de christenen in de wereld die recent voor hun geloof hun leven hebben gegeven. Het is een gebed uit solidariteit met alle christenen die leven in de verdrukking en vervolgt worden voor hun geloof.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!