Help de bevolking van Oekraïne

Oecumenisch gebed voor de martelaren en de vrede

Zaterdag 24 maart 2018

Door Roelof Rump

Al jaren bezoek ik deze indrukwekkende dienst, ik ben niet gelovig in de zin van ‘elke week naar de kerk’. Maar het is emotioneel omdat je stil staat bij het leed in de wereld. Indrukwekkend omdat je vertegenwoordigers ziet van verschillende christelijke kerken, in de specifieke kleding. Gewoon een moment van bezinning.

De Dienst: maandag 26 maart om 19.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18 Apeldoorn.

De bisschop van de Syrisch Orthodoxe kerk, Mor Polycarpus zal voorgaan, samen met Mgr. Hogenboom, hulpbisschop van de Katholieke Kerk. Zij zullen geflankeerd worden door hoogwaardigheidsbekleders uit onder andere de Russisch Orthodoxe Kerk, Koptische Kerk, Oud Katholieke Kerk, Church of England, Protestante Kerk Nederland, Syrisch Katholieke Kerk en Rooms Katholieke Kerk.
Het gebed gaat uit naar de christenen in Syrië, Iran, Irak en overal in de wereld waar grote dreiging is en zoveel mensen slachtoffer zijn van het aanhoudend geweld.

Het belooft een indrukwekkend gebed te worden waarin de namen genoemd worden van de christenen in de wereld die recent voor hun geloof hun leven hebben gegeven. Het is een gebed uit solidariteit met alle christenen die leven in de verdrukking en vervolgt worden voor hun geloof.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?