Action en Kruidvat komen naar winkelkern Vlijtseweg

Vrijdag 19 januari 2018

Door Daniel van Harmelen

Apeldoorn Direct

Dat het pand boven de Aldi aan de Vlijtseweg uitbreidt wisten we inmiddels al, maar voor wie dan? Inmiddels weten we het zeker: Vastgoedbeheerder Ekoma wil een Action en een Kruidvat in de winkelkern hebben. De vestiging van een Kruidvat op de locatie werd eerder al voorkomen met een voorbereidingsbesluit. Of dat nu ook lukt, is maar zeer de vraag.

Of de Action en de Kruidvat er mogen komen, is aan het college van B en W. Die moeten akkoord gaan met de omgevingsvergunning.

De Action en de Kruidvat staan genoemd in een brief van het college van B en W aan de gemeenteraad. Voor de gemeente Apeldoorn is de winkelkern aan de Vlijtseweg een doorn in het oog, net als voor het dichtbij gelegen winkelcentrum Anklaar. Het is de vraag of er iets aan te doen is: Recent vroeg vastgoedbeheerder Ekoma al om een uitbreiding van een bestaand winkelpand, waarmee de gemeente Apeldoorn akkoord moest gaan.

Het voorbereidingsbesluit liet het ontwikkelen van een Kruidvat niet toe. Inmiddels is de situatie veranderd. Het gebied ‘detailhandel’ is  groter geworden en zou genoeg ruimte kunnen bieden voor zowel een Action als een Kruidvat. Of beide nu nog – juridisch gezien – tegengehouden kunnen worden, is daarmee niet langer zeker.

Of het college van B en W akkoord gaat met dat plan moet nog blijken. De gemeenteraad wordt daarover geïnformeerd, is te lezen in de brief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!