Aftelklok naar WK Beachvolleybal onthuld op Marktplein

Woensdag 18 maart 2015

Door Redactie

Rob Voss

Apeldoorn bereidt zich voor op komst topsportevenement over 100 dagen

Op het Marktplein van Apeldoorn is vandaag een aftelklok onthuld die aftelt naar het WK Beachvolleybal. Dit evenement gaat over precies 100 dagen van start. De klok werd onthuld door de beachvolleyballers Michiel van Dorsten en Steven van de Velde, de directeur van de Nevobo Michel Everaert, wethouder Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn en projectleider Henk Wijnsma. De aftelklok zal de komende maanden op diverse plekken in Apeldoorn worden opgesteld. Niet alleen in Apeldoorn werden aftelklokken onthuld. Dat gebeurde tegelijkertijd in speelsteden Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Bij de onthulling gaf wethouder Stukker aan blij te zijn met de komst van het WK Beach naar Apeldoorn. “Van evenementen als deze gaat een enorme impuls uit richting breedtesport”. Stukker verwacht dat het evenement ook positief economisch gezien positief doorwerkt. “Wij niet voor niets gekozen voor het Marktplein als speellocatie”. Nevobo directeur Michel Everaert verwacht een prachtig evenement. “Met topverenigingen als Dynamo en Alterno is Apeldoorn de volleybalhoofdstad van Nederland. Ik reken op volle tribunes”.

30.000 kinderen maken kennis met (beach)volleybal

De gemeente Apeldoorn investeert in aanloop naar het WK Beachvolleybal samen met Nevobo en de Provincie Gelderland in clinics voor jeugd in Apeldoorn en de regio. Dat betekent dat ongeveer 30.000 kinderen uit de provincie Gelderland de komende maanden kennis maken met de sport. Stukker: “Topsport en breedtesport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op dit moment wordt een hal op de Zwitsallocatie omgeturnd tot beachvolleybalhal. Daar worden complete toernooien verspeeld”. Ook komt er competitie voor bedrijven. De animo hiervoor is groot. Bijzonder is verder de samenwerking tussen WK Beach en het Drakenbootfestival. Beide evenementen overlappen elkaar in tijd. Volgens Stukker biedt dat geweldige mogelijkheden.”Beide organisaties hebben elkaar inmiddels gevonden en werken inmiddels nauw samen. Dat levert vast veel moois op”.

Over het WK beachvolleybal 2015

Het WK Beachvolleybal vindt van 26 juni tot en met 5 juli 2015 plaats in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam. De beste 96 vrouwen- en mannenteams van de wereld strijden om de wereldtitel. Het WK wordt georganiseerd door de Nevobo en TIG Sports in opdracht van de Internationale Volleybal Federatie (FIVB). Meer informatie: www.wkbeachvolleybal2015.nl.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Marktplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!