Agent redt bejaarde vrouw uit woning

Zondag 21 september 2014

Door Redactie

© Joke de Wolde

Een agent in Apeldoorn heeft vrijdag 19 september een bejaarde vrouw gered nadat er fikse rookontwikkeling was ontstaan in haar woning aan de Snijdersplaats in Apeldoorn. De vrouw en de agent hebben rook ingeademd en kregen zuurstof toegediend. De vrouw is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

De agent kreeg rond 15.30 uur de melding dat er sterke rookontwikkeling zou zijn in een woning aan de Snijdersplaats in Apeldoorn. Bij de woning aangekomen bleek de keuken vol dichte rook te staan. Volgens een in de buurt zijnde glazenwasser zou er nog iemand in de woning aanwezig zijn. Deze man wees de agent de weg. De agent trof de bejaarde bewoonster op de grond aan. Zij was niet in staat op eigen kracht te woning te verlaten.

Hierop heeft hij haar uit de woning getild. Later werd hij hierbij door de glazenwasser geholpen. Zowel de agent als de bejaarde vrouw kregen rook binnen waardoor zij ademhalingsmoeilijkheden hadden. De agent kreeg ter plaatse zuurstof toegediend. De vrouw is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Vermoedelijk is een pannetje op het fornuis drooggekookt waardoor de forse rookontwikkeling is ontstaan.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 20-09-2014 | 13:10

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!