Amateurs AGOVV verklaren oorlog aan BVO

Maandag 26 maart 2012

Door Redactie

Peter Vroon

De amateurs van AGOVV hebben de oorlog verklaard aan de grote BVO broer, zo stond onlangs te lezen op zowel Twitter als ook de website van de amateurtak van AGOVV.

De verklaring kwam n.a.v. een artikel in De Stentor waar de BVO zijn pijlen richt op een nieuw stadion nabij Malkenschoten. Weg van park Berg en Bos en verder onder de naam FC Apeldoorn als het aan de beleidsbepalers ligt. En voor die stap moet de proftak zich los koppelen van de noodlijdende amateurtak. Er moet dus gebroken worden met het verleden en iets totaals nieuws worden opgezet.

En de nieuwe opzet moet als het aan clubeigenaar Van der Molen ligt komen door betere samenwerking met o.a. de plaatselijke voetbalclubs, de gemeente Apeldoorn en sponsors / ondernemers. Op voetbaltechnisch gebied (met name opleiding) is de club in gesprek om een nauwere samenwerking aan te gaan met FC Twente.

Ondertussen kijkt de amateurtak gefrustreerd toe. Alleen al het aanhoren van de BVO dat zij de amateurtak zien als een noodlijdend onderdeel van AGOVV, schiet bij menigeen in het verkeerde keelgat. De krant meldt immers niet dat de financiële problemen bij de amateurs ontstaan zijn door wanbetaling van de grote broer. Er staat nog een rekening open van € 200.000,- en de achterstallige huur bedraagt ook nog eens rond de € 50.000,-.

De financiële problemen die de amateurtak nu heeft waren te voorkomen als dit soort kosten gewoon netjes waren verrekend. In plaats daarvan staat de schuld nog open en laat de BVO de amateurs naast financieel, nu ook moreel keihard vallen. Hoewel er begrip is voor professionalisering van de BVO, krijgen de amateurs nu stank voor dank.

Door zowel de bestuurlijke als sportieve chaos lijkt AGOVV inmiddels het Ajax van het oosten en mag het zich echt afvragen of het de titel Veluws Trots mag dragen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!