Analogues: White Beatle Album uitgevoerd tot in de perfectie

Vrijdag 23 februari 2018

Door Peter Vroon

Perfectionisten zijn ze, de muzikanten Bart van Poppel, Jac Bico, invaller Felix Maginn (frontman van de band Moke ), Fred Gehring en Diederik Nimden. Ze gaan als The Analogues door het leven en hebben zich gespecialiseerd in het kopiëren van muziek van The Beatles. Gisteren (donderdag 22 februari) was de uitvoering van The White Album. Uiteraard van begin tot eind.

Eerder passeerden Magical Mystery Tour en Sgt. Pepper de revue. The White Album staat bekend als een eigenzinnige meesterwerk uit 1968, met moeilijke “Number 9 “ als schier ongrijpbare uitschieter. The Beatles hielden van muzikale diversiteit. De groep uit Liverpool maakte muzikale uitstapjes naar verschillende stijlen. Gisteren ademde Orpheus de sfeer van weleer. Proeven van The Betales, mogelijk gemaakt door The Analogues.

De volledig uitverkochte Hansozaal  was in de ban van de Beatle-koorts. Wat een tot in detail loepzuivere en volledig authentieke manier van spelen van de heren op het podium! Het   geheel werd ondersteund door vier blazers, vier strijkers een percussionist, zanger en harpiste.

The Analogues maakte z’n naam volledig waar dankzij het gebruik van authentieke instrumenten uit de dagen van toen. Denk aan een harpsicord, mellotron en versterkers uit die tijd. Als toegift speelde de band  en hun vrienden nog drie oude nummers uit de begintijd van The Beatles.  Zo werd het een feest van perfectie in geluid, licht en multimedia. Orpheus was even terug in de zomer van 68.  En Apeldoorn is voortaan een ervaring rijker. Het is niet meer ,,we want The Beatles’’, maar ,,we want The Analogues.’’

Hanoszaal Orpheus 22 februari: The Analogues met The White Album.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!