Apeldoorn etappeplaats in Ome Joop´s Tour

Donderdag 18 juli 2019

Door Redactie

Ome Joop´s Tour, een jaarlijks terugkerend evenement van de gelijknamige stichting, wordt dit jaar gehouden van maandag 22 tot en met woensdag 31 juli. De fietstour is bedoeld voor jongens en meisjes van 9 tot en met 13 jaar. Het gaat om kinderen met weinig of geen vakantiemogelijkheden. De tocht wordt dit jaar voor de 69ste keer georganiseerd. Op dinsdag 23 juli is Apeldoorn etappeplaats in de tour.

Het deelnemersveld bestaat dit jaar uit 156 kinderen en zo’n 50 tot 60 vrijwilligers. Alle informatie over de tour is terug te vinden op de website Ome Joop´s Tour. Het actuele verloop van de tour is te volgen op de Facebook pagina Ome Joop´s Tour. De vrijwilligers beleven jaarlijks veel plezier aan het met zo veel jonge mensen fietsen door Nederland.

De tour kent ook een Apeldoornse deelnemer, met rugnummer 49 is dat de 13-jarige Danny Lieftink. Hij maakt deel uit van de Cees Kant Stichting (CKS)  ploeg met ploegleider Ruben te Witt. ,,De eerste etappe gaat van Arnhem naar Zutphen. Als voorzitter van de CKC en vader van Cees fiets ik die eerste etappe met de CKS-ploeg mee”, zegt Kees Kant. Op dinsdag 23 juli is Apeldoorn etappeplaats dus in de tour. Komend vanuit Zutphen brengen de deelnemers ´s middags een bezoek aan Apenheul en overnachten doen ze aansluitend in de Sporthal Mheenpark. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!