Apeldoorn zet in op biologische reiniging van fonteinen

Donderdag 27 maart 2014

Door Redactie

Medea Huisman

Een zestal fonteinen is grondig onder handen genomen. De fonteinen zijn nu milieuvriendelijker omdat er niet meer gewerkt wordt met chemicaliën. Door de renovatie en moderne technieken heeft de gemeente Apeldoorn een grote stap voorwaarts gemaakt op het gebied van duurzame waterpartijen in de stad.

De fonteinen zijn veel duurzamer dan eerst. Zo werden er vroeger nog veel chemicaliën gebruikt om het water te ontsmetten. De chemische watersystemen zijn nu vervangen voor biologische systemen die veel minder stroom gebruiken. Verder zijn de filters vervangen en zijn er windmeters geplaatst bij de fonteinen. Deze zorgen ervoor dat de straal zachter wordt bij harde wind. De fonteinen kunnen op afstand aan en uit worden gezet.

Het was nodig om een aantal fonteinen en waterpartijen in de stad te renoveren. De aanpassingen zijn meegenomen in de renovatie van de fonteinen. Dit scheelt extra kosten. Behalve de kostenbesparing die met deze verbeteringen worden gerealiseerd, is de milieuvriendelijke manier om het water te filteren een groot winstpunt.

Het gaat om de fonteinen in het Oranjepark, aan de Bron in Osseveld Oost, aan de Woudhuizerallee in Woudhuis, op het Marktplein bij het stadhuis en de Watertafel op het Stationsplein. Tevens is de Wilhelminafontein aan het Emmaplein geheel opnieuw gebouwd en ook hier is een zelfde soort systeem in gekomen.

De renovatie en toepassing van moderne technieken leiden tot grote stappen voorwaarts op het gebied van duurzame waterpartijen in de stad.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?